12:03, pet, 19. Apr

Podjetje z donacijo pomaga Domu Danice Vogrinec pri nakupu zemljišča





Lineal ob 30-obletnici podjetja skupaj z Domom Danice Vogrinec Maribor pričenja akcijo “Za kanček več z Inženirji dobrodelnosti”.

Vir: Google maps

“Po treh desetletjih smo tam, kjer smo želeli. Lineal je vodilno podjetje na področju svetovalnega inženiringa s prodorno ekipo strokovnjakov,” ob trideseti obletnici podjetja sporoča direktor Dušan Ogrizek in dodal:  “Sedaj tudi vemo, kje želimo pustiti pečat.”  Na strokovnem področju smo z odličnostjo izpeljali najzahtevnejše projekte prometne infrastrukture, na družbenem pa svojo pot nadaljujemo z dobrodelnimi gestami. Leto 2020 je ustvarilo izjemne razmere, na katere se želimo družbeno odgovorno odzvati. V Linealu že vrsto let podpirajo dobrodelne projekte. Letos, ko podjetje praznuje 30 let, so se odločili, da bodo začeli novo poglavje družbene odgovornosti. Namesto decembrskega obdarovanja bodo donirali Domu Danice Vogrinec Maribor in k temu pozvali tudi njihove poslovne partnerje.

Inženirji dobrodelnosti za premišljeno družbo

Skupaj z Domom Danice Vogrinec Maribor vstopajo v akcijo “Za kanček več z Inženirji dobrodelnosti”. To je skupen poziv podjetjem, da namesto prazničnega obdarovanja svojo zahvalo za zaključeno poslovno leto izrazijo z dobrodelnimi gestami. “Premišljen pristop k dobrodelnosti je ključen za izboljšanje kakovosti bivanja vseh generacij,” pojasnjuje direktor Doma Danice Vogrinec Marko Slavič:  “Lineal je med prvimi slišal naš klic, da smo kot družba odgovorni za dostojanstveno življenje starostnikov.” 

Z Linealovo donacijo bodo v Domu Danice Vogrinec Maribor pristopili k nakupu zemljišča, na katerem bodo uredili zelenjavni in cvetlični vrt. Z lastnimi zunanjimi površinami in povečanjem aktivnosti na prostem bo narejen korak h kvalitetnejšemu bivanju starostnikov in k delni samooskrbi doma z lastno zelenjavo. Upajo, da bo to postal uspešen primer dobre prakse.

Za kanček več z Domom Danice Vogrinec Maribor

Dom Danice Vogrinec Maribor presega splošno percepcijo državne javne ustanove, v kateri se po običajnih praksah skrbi za starejše. Zavezani so h kontinuiranemu prilagajanju in izboljšavam pri delu s starostniki ter odraslimi s posebnimi potrebami. V Domu pod blagovno znamko DANica zagotavljajo kakovostno, prijazno in varno storitev ter se ponašajo z znamkama Kluba 100-letnikov Slovenije Doma Danice Vogrinec Maribor in Daničine štafete modrosti, ki poteka pod vsakoletnim patronatom predsednika Republike Slovenije. Z odmevnimi večgeneracijskimi koncerti na prostem Oma, deda & rock ‘n’ roll je DANica dosegla enega izmed vrhuncev v premagovanju stigmatiziranega odnosa do starejših. Za nekonvencionalne in sodobne pristope pri organiziranju dela s starejšimi je dom prejel najvišje evropsko priznanje The best facility in Europe 2018-2020 v konkurenci najboljših domov iz gospodarsko najrazvitejših držav EU.  “Mandat najboljšega doma v Evropi zaključujemo z izjemno gesto podjetja Lineal, ki je skupaj z DANico začetnik vseslovenske akcije S kančkom več z Inženirji dobrodelnosti,” pojasnjuje direktor Doma Danice Vogrinec  Marko Slavič in dodaja:  “V tej zgodbi postavljamo temelje novega in najlepšega okolja za starejše, ki jih bomo popeljali nazaj v naravo, na njihovo novo kmetijo. Zahvaljujemo se dobrotnikom iz podjetja Lineal, odličnemu vodstvu občine Duplek in županu.”

Skupaj v prihodnost z Inženirji dobrodelnosti

Tokrat se prihodnost ustvarja skupaj z Linealom in vsemi slovenskimi podjetji, ki bodo v okviru dobrodelne akcije Za kanček več z inženirji dobrodelnosti namenila svoja sredstva za razvoj kmetije v občini Duplek za zgodbe prihodnosti.
Hkrati vabimo vsa podjetja, da se odrečejo komercialnemu in nenamenskemu trošenju ter v okviru akcije Za kanček več z Inženirji dobrodelnosti odprejo svoja srca in darujejo starejšim.”

Ob tridesetletnici gesta za boljšo prihodnost

Vlaganje v digitalizacijo procesov in razvoj digitalnih kompetenc se je izkazalo za izjemno prednost, še posebej med trenutno epidemijo. Predanost Linealove ekipe in digitalno okolje sta nam omogočila, da smo zanesljivo izpeljali vse projekte za naše naročnike, čeprav so se delovne razmere korenito spremenile. “Podjetja, ki smo se uspela prilagoditi trenutnim razmeram in nadaljevati svoje delo, čutimo veliko večjo družbeno odgovornost kot v preteklih letih,” se zaveda  Dušan Ogrizek in dodaja:  “Tako za Lineal kot za vse naše zaposlene je pomembno, da gradimo bolj povezano družbo s trajnostnimi rešitvami. December je mesec obdarovanj, zato bomo ob tridesetletnici podjetja z dobrodelno gesto obdarili naše okolje. Upamo, da bomo s tem spremenili način medgeneracijskega sodelovanja in prispevali kanček več za boljšo ter lepšo prihodnost.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.