05:51, sob, 4. Maj

Podjetniški boom v Mariboru





Na Trgu Leona Štuklja v Mariboru je minulo soboto Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor s partnerji priredila predstavitev lokalne obrti in podjetništva. Želja je, da dogodek prerase v stalnico, ki bo popestrila dogajanje v središču mesta, hkrati pa obrtnikom in podjetnikom nudila možnost predstavitve svojega dela in potreb.

podjetniški boom v mariboru (1)

podjetniški boom v mariboru (3)

podjetniški boom v mariboru (4)

podjetniški boom v mariboru (5)

Po navedbah Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor gre za idealno priložnost, da obrtniki predstavijo svoje delo, storitve in izdelke. “Želeli smo narediti nekaj dobrega tako za meščane kot obrtnike,” je povedal predsednik zbornice Aleš Pulko.

Posebej bi radi nagovorili mlade in tako pomagali obrtnikom in podjetnikom pri iskanju ustrezne delovne sile. Zato bodo srednje in višje šole predstavile obrtne poklice, zavod za zaposlovanje pa možnosti prekvalifikacij in prosta delovna mesta.

“Priložnost bomo izkoristili tudi za to, da širši javnosti pokažemo, kako delujemo,” je dodala direktorica mariborskega zavoda za zaposlovanje Mateja Muršak. “Zavod za zaposlovanje je v zadnjih dveh letih začel delovati bolj proaktivno. Veliko smo prisotni na terenu. Poslušamo gospodarstvo in izhajamo iz potreb, ne na pamet,” je dodala.

Start up podjetja bodo na dogodku predstavila svojo inovativnost. V lokalnem okolju namreč po besedah vodje Štajerskega tehnološkega parka Mihaela Leskovarja manjka podjetniške žilice. “Mladi imajo odlične ideje. A zelo malo mladih ljudi, pa tudi obrtnikov, ima podjetnost v miselnem procesu. To je odlična priložnost, da zmotiviramo mlade ljudi, da najprej postanejo podjetni in šele potem podjetniki. Zgodba gre ponavadi v obratni smeri,” je dejal.

V sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor – Pohorje bodo predstavili poslovne priložnosti v turizmu, lokalno turistično ponudbo in nenazadnje lokalne kulinarične dobrote. Po besedah direktorice zavoda Janje Viher je na področju turizma še veliko neizkoriščenih priložnosti, zato bi radi pomagali tudi z idejami. Pobudo za današnji dogodek je pozdravila kot vzorčen primer sodelovanja različnih deležnikov in oživljanja starega mestnega jedra.

Dogodek Podjetniški boom želijo od jeseni naprej prirejati vsak mesec. “Verjamem, da lahko spodbudimo miselnost, da mesto Maribor ponuja prostor tako za posel kot druženje in zabavo,” je dejal Pulko.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.