19:04, ned, 19. Maj

Podpisali sponzorske pogodbe za Festival Lent





Program Festivala Lent bo, kljub finančni stiski, tudi letos poln dogodkov. S predstavniki 16 podjetij so danes podpisali sponzorske pogodbe in tako zagotovili finančni okvir. “Uspelo nam je. Hvala vsem, ker niste obupali” je na današnjem srečanju v Salonu uporabnih umetnosti med drugim dejal Vladimir Rukavina, dir. Narodnega doma Maribor.

podpis pogodb za lent 4

Letošnji, torej 23. Festival Lent, bo drugačen. To je dejstvo, je pa tudi izziv, ocenjuje Rukavina: “Maribor je znan po Festivalu Lent in v tej smeri bomo tudi nadaljevali.” O točni višini proračuna za program še ni želel govoriti. Znašal naj bi okoli 750.000 evrov, kar je precej manj kot lani (ko so imeli na voljo 1,2 milijona evrov).

podpis pogodb rukavina

Program sicer je nekoliko okrnjen, a to po besedah Rukavine ni zmanjšalo kakovosti Festivala, ki ostaja pri ponudbi za vse generacije. “Pokazali bomo, da smo potrpežljivi in da bomo preživeli,” je dejal in poudaril, da ima razloge za optimizem, saj so v zadnjem času “ponovno vzpostavili konstruktiven dialog z ustanoviteljem“, mariborsko občino, ki je za letošnji festival sicer močno zmanjšala sredstva. “Upam, da bo konstruktiven dialog stekel tudi z državo, kjer vidimo velike rezerve,” je še poveda Rukavina in izpostavil številne priložnosti, ki jih Festival Lent prinaša lokalnemu gostinstvu in turizmu.

podpis pogodb za lent 2

Na finančno stisko, v kateri so se organizatorji znašli, kaže tudi preimenovanje dveh prizorišč. Oder Minoriti na lani zgrajenem zunanjem avditoriju lutkovnega gledališča, ki letos prevzema vlogo glavnega prizorišča, je po novem Oder Zavarovalnice Maribor. Oder v Mestnem parku, kjer poteka Art kamp, pa je preimenovan v Oder Triglav.
Novost je še, da letos ne bo običajnega dviga festivalske zastave, ki sta jo nekaj let zapored na Grajskem trgu dvigovala Rukavina in župan. Prav tako ne bo uradnega odprtja festivala, ampak se bo dogajanje začelo v petek s športnimi aktivnostmi, letnim kinom, uradno pa s plesno predstavo Sezona lova koreografa Milana Tomašika. Glavnina programa se bo odvila šele v drugi polovici Festivala, natančneje od 3. julija naprej.

Podrobnosti jutri ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.