02:05, pon, 24. Jun

Podpisana prodajna pogodba za objekt Pri treh ribnikih

Družba Mestne nepremičnine v lasti Mestne občine Maribor je danes s Termami Maribor podpisala prodajno pogodbo za objekt Pri treh ribnikih v Mestnem parku.

Gostilna Pri treh ribnikih

Nakup objekta Pri treh ribnikih s pripadajočimi zemljišči je za Mestno občino Maribor strateškega pomena. Z njim si zagotavljamo dolgoročni vpliv na razvoj Mestnega parka, njegovih športno rekreativnih površin in zaledja s hribi Mestni vrh, Kalvarija in Piramida, na katerem so ostaline gradu, po katerem nosi ime naše mesto,” je danes, ob podpisu prodajne pogodbe med Mestnimi nepremičninami, občinsko družbo za upravljanje, gospodarjenje in trgovanje z nepremičninami, in Termami Maribor, povedal župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič.

V tem, da bo občina postala lastnik ene najbolj znanih stavb v občini, župan vidi tudi veliko priložnosti za lokalne pridelovalce hrane in vina ter turistične ponudnike. Mariborska občina preko Mestnih nepremičnin postaja lastnik objekta gostilne Pri treh ribnikih pa tudi skladišča in pomožnih objektov ter pripadajočih zemljišč v skupni izmeri 3924 kvadratnih metrov. Del pogodbe je tudi stanovanje v manjšem sosednjem objektu.

Za našteto bodo Mestne nepremičnine odštele 495.000 evrov (znesek brez davka). Terme Maribor bodo po prodaji objekta v njem še naprej izvajale enako gostinsko dejavnost kot doslej, saj so z Mestnimi nepremičninami sklenile najemno pogodbo za 36 mesecev. Zato bodo premičnine, ki so v gostinskem objektu, ostale v njihovi lasti. Mestna občina Maribor pa bo tako imela dovolj časa, da podrobneje oblikuje vizijo in v sodelovanju z arhitekturno stroko določi novo podobo tega, skoraj 90 let starega objekta in celotnega prostora.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.