14:03, pet, 7. Okt

Podražitev gondole: Občina si ne more privoščiti sofinanciranja “luksuza” vožnje na Pohorje

Na eni izmed točk prihodnje redne seje Mestnega sveta Mestne občine Maribor je bila predvidena razprava o ceniku prevoza potnikov s krožno kabinsko žičnico na Mariborsko Pohorje. A točko so umaknili iz obravnave.

Iz 6 na kar 13 evrov za povratno vožnjo

Danes je potrebno za eno vožnjo odšteti 4 evre, za povratno vožnjo pa 6 evrov. Otroci od 6 do 15 let, dijaki, študentje, upokojenci in starejši občani nad 65 let, morajo plačati 2 evra za eno vožnjo, za povratno pa 3 evre. Če bi predlog sprejeli, bi se cena drastično zvišala. Za enosmerno vozovnico bi morali odrasli plačati 9 evrov, za povratno vozovnico pa 13 evrov.

“Imeli smo čisto nevzdržno ceno 4 evre v eno smer, 6 evrov povratna. Treba je bilo narediti nov elaborat, en del leti na elektriko, en del pa tudi na pravilno, zakonito obračunavanje amortizacije, tako da imamo še en izziv prilagoditev, uskladitev cene za posamične prevoze. Sedaj iz proračuna v višini več sto tisoč evrov, proti milijon kaže, sofinanciramo obiskovalce Pohorja, ne nujno meščane. Tako da bomo skušali interes naših meščanov zaščititi z nespremenjeno karto letne karte,” je dejal mariborski župan Saša Arsenović.

Tako naj bi cena letna vozovnice ostala enaka. Povedal je, da si ob vseh stroških, ki jih ima občina, ne morejo privoščiti sofinanciranja “luksuza”.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *