01:46, čet, 2. Maj

Podrobneje o izraziti vremenski spremembi, Arso izdal tudi opozorilo





Pregovorno vremensko muhasti april nam prinaša izrazito spremembo, kar vremenoslovci opozarjajo že kak teden.

Danes bo precej jasno z občasno koprenasto oblačnostjo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Popoldne se bo na severozahodu oblačnost povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 °C, so zapisali na strani Agencije RS za okolje. Ponoči bo oblačnost postopno naraščala. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 16 °C.

Padavine bodo zajele celotno Slovenijo 

Jutri zjutraj bo v severnih krajih začelo deževati. Čez dan se bodo padavine postopno širile proti jugu in popoldne zajele vso Slovenijo. Vmes bodo tudi nevihte. Hladilo se bo, zapihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja.

Meja sneženja se bo popoldne spustila do nadmorske višine okoli 700 m, zvečer in v noči na sredo pa ponekod v osrednji in južni Sloveniji še niže. Temperature bodo dopoldne še od 12 do 22, popoldne pa le še od 1 do 9 °C.

Agencija RS za okolje je izdala opozorilo: “V torek popoldne in zvečer bodo najmočnejši sunki burje na Primorskem presegali 100 km/h.” Obeti pa so sledeči: “V sredo in v četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno in precej hladno, nastalo bo nekaj popoldanskih ploh ali neviht.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.