01:11, sre, 1. Maj

Podžupan Samo Peter Medved je zahteval, da se iz spisa izloči določen dokument





Po pritisku opozicije, ki je zagrozila s tem, da bo sejo zapustila, je župan Saša Arsenovič popustil in na dnevni red današnje izredne seje uvrstil točko o domnevnih kršitvah pravic zaposlenih, v katere naj bi bila vpletena tudi vodja kabineta župana, ki je v tem času že dala odpoved, Jelka Vrečko in podžupan Samo Peter Medved. A je župan točko zaprl za javnosti.

Mestni svet je zato razpravo opravil za zaprtimi vrati. Smo pa izvedeli, da so mestni svetniki lahko ugotovili, da je podžupan Samo Peter Medved poskušal vplivati na vsebino spisa, in sicer bi naj zahteval, da se določen dokument odstrani.

Kaj točno to pomeni, kakšne bi lahko bile posledice in ali je spis zdaj spremenjen, brez določenih dokumentov, ali ne, pa ni jasno. Spis smo sicer zahtevali kot Informacijo javnega značaja tudi v našem mediju, vpogled so nam na MO Maribor zavrnili. Čakamo na odločitev Informacijske pooblaščenke.

Zahteval odstranitev dokumenta, ki ga je dobil na vpogled od župana 

Nam pa je Igor Jurišič (Stranka mladih – Zeleni Evrope) po seji na kratko povedal: “Sprejeli smo ugotovitveni sklep, v katerem je bistveno dvoje, da je dejansko gospod Samo Peter Medved zahteval izločitev določnega dokumenta iz spisa, ki ga je dobil na vpogled od župana. Kot razlog je navedel to, da dokument ni bil datiran in podpisan. Sicer pa je bil uradno zaveden v spisu.” Več Jurišič ni mogel povedati, saj je šlo za točko, ki je bila zaprta za javnost.

Ugotovitveni splet, ki so ga mestni svetniki večinsko podprli, se glasi: “Mestni svet MO Maribor se je seznanil, da je v zadevi 069-1/2023 tudi zapis, ki po besedah župana, podžupana, v.d. direktorice, ni bil podpisan in datiran, ter ga je župan predstavil podžupanu Samu Petru Medvedu, ta pa je na tej podlagi zahteval izločitev tega dokumenta. “

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.