14:00, pet, 29. Mar

Podžupan Zdravko Luketič v boj za župana Maribora





Kandidaturo za župana Maribora je napovedal tudi sedanji podžupan Zdravko Luketič iz NSi. Kot je izpostavil si želi ponosni Maribor. 

luketič

Ob napovedi svoje kandidature je poudaril, da imamo v Mariboru  “uspešne, ustvarjalne in podjetne prebivalce, ki dosegajo vidne presežke na področju kulture, izobraževanja in gospodarstva.” Pravi, da so za razvoj Maribora ključni karizmatični in inovativni kadri. “Povabiti in pritegniti jih moramo k sodelovanju ter jim ponuditi možnost, da se s svojimi znanji in s sposobnostmi doprinesejo k večjemu razvoju in napredku mesta,” je dodal Luketič.

Kot prvi korak k uspešnemu delu za mesto izpostavlja pridobitev zaupanja. Po njegovem morajo ljudje vedeti, “da obljube izpolnim in, da moja beseda vedno velja.”

Trenutno znani kandidati in kandidatke za župana Maribora so do zdaj aktualni župan Andrej Fištravec, predsednik mestnega odbora SLS Janez Jemec in novoizvoljena poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik, sedanja mestna svetnica Melita Petelin, zelo verjetno se bo v župansko tekmo znova podal tudi nekdanji župan Franc Kangler. Kot županskega kandidata DeSUS se omenja nekdanjega poslanca Uroša Prikla, kot kandidata SDS Zvoneta Zinrajha, še vedno pa ni jasno kako se bo odločil Bojan Požar s svojo Listo.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.