07:03, ned, 5. Maj

Poenostavljena prisilka v Tele 59





Mariborsko sodišče je danes potrdilo poenostavljeno prisilno poravnavo v podjetju Tele 59, ki ima v lasti tamkajšnjo regionalno televizijsko postajo RTS. Večina upnikov je namreč podprla predlog vodstva družbe, ki jim je obljubilo 40-odstotno poplačilo v naslednjih šestih letih.

RTS

Postopek poenostavljene prisilne poravnave je predzadnji dan lanskega leta vložilo vodstvo podjetja, ki že nekaj časa išče tudi potencialnega strateškega partnerja. V skladu s predloženim načrtom finančnega prestrukturiranja, bi podjetje upnikom poplačalo okoli 450.000 evrov. Največji navadni terjatvi imata davčna uprava s 180.000 in RTV Slovenija s 140.000 evri.

Največ zavarovanih terjatev do podjetja ima NKBM. Podjetje, ki je med drugim v solastništvu funkcionarja DeSUS Janeza Ujčiča, vodi pa ga Stipe Jerić, drugi največji državni banki dolguje skoraj 3,4 milijona evrov. Brez poplačila plač in prispevkov so ostali tudi zaposleni in honorarni sodelavci.

Ker se na omenjeni televiziji zavedajo, da bodo svoje načrte zelo težko uresničili samostojno, že nekaj časa iščejo možnosti strateškega povezovanja, tako v Sloveniji kot v tujini. Decembra 2012 je eden od potencialnih vlagateljev, ki je opravil tudi skrbni pregled družbe, odstopil od namere vstopa v družbo zaradi znižanja bonitetnih ocen Sloveniji, pozneje so pogovore začeli z novim interesentom, ki je izrazil interes za širitev svoje medijske dejavnosti na trgih vzhodne Evrope.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.