03:32, pet, 26. Apr

Pogrebne slovesnosti le v najožjem družinskem krogu





Pogrebno podjetje Maribor je zaradi razglasitve epidemije uvedlo več preventivnih ukrepov, na prvem mestu, da se pogrebne slovesnosti izvaja zunaj in le v najožjem družinskem krogu, do največ 10 ljudi. Izvaja se le najožji strokovni protokol pogrebne slovesnosti, ki zagotavlja pietetno izvajanje pogreba.

To pomeni v celoti prisotnost pogrebnega moštva z zastavonošo, vendar brez izvajanja spremljevalnih dogodkov, kot so govor, petje pesmi, igranje glasbil idr. Spreminja pa se tudi frekventnost pogrebov. Namesto dosedanjih 45 minut časa med pogrebi, se ta podaljšuje na 90 minut. Termin pogreba bosta uskladila upravljavec pokopališča in naročnik.

Sprejem v mrliških vežicah

Sprejem pokojnika v mrliško vežico je od 8. do 9. ure zjutraj. Po sprejemu se vežico zaklene. Odklene se jo pol ure pred pričetkom pogrebne slovesnosti. V vežice se vstopa posamično. Sprejem cvetja za mrliške vežice se izvede pred vežicami, od 8. do 9. ure zjutraj. Mrliške vežice bodo tudi dnevno razkuževali.

Pogrebno podjetje Maribor še sporoča, da bodo po potrebi upepeljevanje izvajali neprekinjeno oziroma 24 ur. Do nadaljnjega pa se ne izvaja poslovitve pred upepelitvijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.