10:31, tor, 16. Apr

Pohorska hotela Bolfenk in Videc imata novega najemnika





Pohorska hotela Bolfenk in Videc sta dobila novega najemnika. To je Denis Šlak, ki že ima izkušnje z oddajanjem turističnih namestitev na Mariborskem Pohorju.  Sam se zanima tudi za nakup obeh hotelov.

Bolfenk in Videc sta hotela nekdanjega Športnega centra Pohorje na Mariborskem Pohorju, od leta 2014 sta pod Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) tako kot hotel Arena, ki ga najema podjetje Playgreen. Lanskega septembra je vse tri hotele imel v najemu mariborski podjetnik Miran Ferk s podjetjem Playgreen, po enem letu pa je najemno pogodbo podaljšal samo za Areno, ki je ob vznožju Mariborskega Pohorja. Od najema obeh hotelov na Mariborskem Pohorju pa je odstopil.

Vznožje Mariborskega Pohorja
Vznožje Mariborskega Pohorja

Denis Šlak je z DUTB sklenil najemniško pogodbo za eno leto. Sam je sicer zadnja tri leta najemal več apartmajev v naselju Bolfenk in jih je oddajal turistom. Hotela Bolfenk in Videc, ki sta ob zgornji postaji Pohorske vzpenjače, sta trenutno še zaprta, Šlak ju namerava ponovno odpreti za obiskovalce na začetku oktobra. Skupno je tam nekaj čez 400 ležišč.

Njegov cilj je narediti tudi fitnes na prostem in vzpostaviti izposojo električnih koles. Za odkup obeh hotelov pa si prizadeva tudi zato, ker bi imel pri vlaganju v infrastrukturo bolj proste roke. Za DUTB je oddaja vseh treh hotelov v najem prav tako kratkoročna rešitev, dolgoročna pa, da jih prodajo. Zbirajo že nezavezujoče ponudbe.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.