21:23, tor, 30. Apr

Pojavil se je žarek upanja za delovanje Doživljajskega igrišča v Mariboru





Doživljajsko igrišče v Mariboru so, kot smo poročali, prejšnji teden zaprli, čeprav je bilo dobro obiskano v vseh letih delovanja. Zavod Igrišče Maribor se je preko razpisa ministrstva potegoval za sredstva njegovo delovanje, a jih žal niso dobili. Zdaj se v zavodu na vse načine borijo, da bi zbrali z različnih virov dovolj sredstev za obatovalne stroške, najemnino in za prostovoljce.

To soboto, 6. 4. 2024, pa bodo simbolično za tri ure odprli vrata doživljajskega igrišča, saj je ta dan pri Slovenski filantropiji določen kot dan za spremembe. Slovenska filantropija se že leta trudi za en dan v letu privabiti ljudi, da se preskusijo kot prostovoljci v organizacijah, kjer sodelujejo s prostovoljci. Nina Krašovec iz Zavoda Igrišče Maribor pravi: “In na ta dan vse organizacije, ki delamo s prostovoljci, vabimo vse ljudi, občane, da se preskusijo v vlogi prostovoljca.”

Vabijo prostovoljce, da skupaj očistijo gozd in igrišče

V soboto bodo v malem betnavskem gozdu, kjer je tudi ograjeno Doživljajsko igrišče Maribor, urejali cel mali betnavski gozd, “skušali bomo pregnati zimo iz vseh kotov, ker je tam še vedno jesensko listje, smeti po tleh,” je dejala Krašovčeva in dodala: “Naša naloga je, da v treh urah očistimo gozd. Odprli pa bomo tudi doživljajsko igrišče. Osvežili bomo peskovnike, pograbili mivko, vrnili igrače v uporabo, pripravili klopi, mize za posedanje v toplem delu leta.” Zato vabijo vse, ki imajo čas, da se jim pridružijo. Zadnjih 14 let že tako skrbijo za mali betnavski gozd in za igrišče. V gozdu pa vsa leta tudi ne samo čistijo klopi, ampak jih tudi obnavljajo.

Prvi odzivi na prošnjo po pomoči so  odlični

Prvi odzivi na njihov klic po pomoči, so po besedah Nine Krašovec, odlični: “Ogromna, močna podpora s strani uporabnikov igrišča, torej s strani tistih, ki ighrišče zelo pogosto uporabljajo. Veliko ogranizacijo so naredili, zbirajo denar po različnih kanalih, pripravljajo več akcij za zbiranje sredstev.” Dejala je še, da so se celo v tujini odzvali na njihov klic po pomoči. “Najbližje igrišče take vrste je v Gradcu, v Avstriji. Tudi oni zbirajo sredstva za nas.”

“Ljudje so pristopili do nas, da bi nam pomagali tudi fizično. Dobili smo ponudbo ljudi, ki si želijo postati prostovoljci in nam želijo pomagati, sodelovati in na tak način vračati družbi, se učiti,” je še povedala in dodala: “To nas je navdalo s takim optimizmom, da smo pripravljeni še vztrajati in iskati načine, kako bi lahko letošnje leto vseeno zagotovili delovanje igrišča, ,čeprav nimamo sredstev. Iščemo sredstva za plačilo obratovalnih stroškov, iščemo ljudi, ki si želijo biti prostovoljci in ki jih zanima delo z otroki in z mladimi. In da nam lahko na tak način pomagajo.”

 

O tem, kako so se znašli v težavah in njihovi prošnji za pomoč smo že poročali. Prispevek o tem si lahko ogledate spodaj:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.