02:34, ned, 28. Apr

Poklukar: “Aktivirali smo pripravo na izredne dogodke. V zdravstvu smo se začeli pripravljati na krizo in prihod beguncev”





Minister Janez Poklukar je komentiral trenutne razmere: “Pred vrati nova kriza. Ko gledamo dogodke in posnetke, se nam para svete. Situacija je okrepila naš pogum in odločnost, da nudimo pomoč vsem, ki jo potrebujejo. To našo zavezo iz epidemije bomo uresničevali tudi naprej. V zdravstvu smo se začeli pripravljati na krizo in prihod beguncev. Državljani Ukrajine, ki so zaradi vojnih razmer vstopili v Sloveniji opravičeni do nujne medicinsko pomoči in neodložljivih storitev.”

Aktivirali so tudi pripravo na izredne dogodke, ki se lahko zgodijo zaradi informacijskih ali kibernetskih napadov ter eventualeno pomanjkanja električne energije oz. izpada električnega omrežja. “Bolnišnice, zdravstveni domovi, dispečerska služba zdravstva in lekarniške veletrgovce smo pozvali, da dodatno preverjajo delovanje njihovega informacijskega sistema ter da so dodatno pozorni na vsa morebitna odstopanja. Pozvali smo jih, da preverijo ključne zaloge,” je v nadaljevanju dejal. Preverili so tudi dobavne verige z medicinskimi pripomočki in zdravili.

“Cel svet težko razume dogajanje v Ukrajini. Kot veste je do zdaj po nepotrebnem umrlo večje število ljudi. Številna življenja nedolžnih pa so ogrožena,” je dejal in obsodil dejanja: “Naj se nasilje v Ukrajini ustavi še danes.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.