03:20, sob, 4. Maj

Poletne počitnice 2014 v CSD Ruše





Končno so prišle poletne počitnice! Otroci in mladostniki, ki obiskujejo Dnevni center CSD Ruše, in njihovi starši iz Ruš, Lovrenca n. P. in Selnice o. D. so skupaj s starejšimi uporabniki istega centra brezskrbno zaplavali počitnicam naproti.

P1140014

V prijetnem druženju na že tradicionalnem medgeneracijskem pikniku v Bezeni so na tamkajšnjem športnem igrišču ob Domu krajanov najprej izmenjali nekaj »življenjskih« izkušenj, nato pa se še pomerili v raznih družabnih in športnih igrah. Športna igrišča jim je prijazno odstopila občina Ruše. Dobrodošlico pa so jim zaželeli tudi člani Društva prijateljev mladine Ruše, ki imajo v tamkajšnjih prostorih svoje CICI ustvarjalne delavnice za otroke.

P1140016

Kljub mladostniški igrivosti in večjih fizičnih zmožnostih so izkušnje starejših vendarle prišle bolj do izraza. Tako so starejši gladko premagali mlajše v ruskem kegljanju in balinčkanju, mlajši pa so bili boljši le v športih z žogo.

P1140034

Ne oziraje se na dosežene rezultate, so se vsi ravnali po starem Coubertenovem načelu: »Pomembno je sodelovati, ne zmagati!«

Ko se je že bližal čas kosila, so skupaj zaužili nekaj pikniških dobrot in se nato razšli do novega snidenja. Naslednji torek, 2. julija, se bodo v prostorih Dnevnega centra pomerili še v pikadu.

Poletna medgeneracijska olimpijada traja do konca šolskih počitnic.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.