13:30, čet, 28. Mar

Policija nared za derbi med Olimpijo in Mariborom





V nedeljo ob 20.45 bo na sporedu nogometni derbi med Olimpijo in Mariborom v Stožicah, na tekmi 30. kroga prve lige Telekom Slovenije zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa na stadionu sicer ne bi smelo biti več kot 500 ljudi, policija pa je pripravljena tudi na morebitni prihod obeh navijaških skupin pred stadionom.

Derbi bo namreč odigran za zaprtimi vrati. Ljubljanska navijaška skupina Green Dagons pa je svoje člane že pozvala, da pridejo pred severno tribuno.

“Dejstvo je, da na policiji spremljamo dogajanje in bomo načrt varovanja prilagodili danim razmeram. Policistov bo dovolj, da zagotovimo javni mir in red. Organizator mora tudi spoštovati priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in omejitve zbiranja ljudi. Glede na prejšnje derbije, ko so bile tribune večinoma povsem polne, bo tokrat povsem drugače. Ne glede na to pa bomo poskrbeli za varnost in tudi za dogajanje izven stadiona,” je pojasnila Aleksandra Golec, predstavnica za odnose z javnostmi policijske uprave Ljubljana.

“Trenutno je na športnih tekmovanjih dovoljeno zbiranje do 500 oseb, kar za domačo tekmo Olimpije pomeni, da lahko poleg osebja kluba in nasprotne ekipe na stadion sprejmemo še približno 350 oseb. Sicer Stožice to vsekakor omogočajo, vendar je poleg finančnega bremena odpiranja tribun za tako omejeno število ljudi tukaj prisotno tudi vprašanje varnosti. Po pogovoru z vsemi deležniki, ki upravljajo s stadionom, gostujočim klubom ter tistimi, ki na prireditvah skrbijo za varnost in red, smo prišli do zaključka, da odprta tekma tokrat žal ne bo mogoča. Težavo ne povzroča zgolj dodelitev prostih mest ali zbiranje navijačev na tribunah, ampak tudi zbiranja izven zidov stadiona, natančneje na ploščadi oziroma v neposredni bližini Stožic,” so sporočili iz Olimpije.

“V NK Olimpija Ljubljana smo se tako odločili spoštovati mnenja drugih deležnikov. Posledično bomo v času tekme namesto odprtih tribun ponovno organizirali skupen ogled tekme v Nogometnem hiši zabave ter Pivnici Union,” so se dodali v ljubljanskem prvoligašu, ki na prvenstveni lestvici vodi s točko naskoka pred Mariborom. Tako majhna razlika v zaključku prvenstva bo dala še dodatno draž velikemu derbiju.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.