21:05, pet, 17. Maj

Policija povedala več o dogodku, pri dirkanju v garaži voznik zletel v betonski steber





V eni od ljubljanskih garažnih hiš se je v soboto zbrala množica mladih, ki so opazovali objestno vožnjo nekaterih voznikov, poroča N1 Slovenija. Eden od voznikov je z avtomobilom pristal celo v betonskem stebru, po poročanju omenjenega portala.

V garažni hiši pri nakupovalnem središču Supernova na ljubljanskem Rudniku se je v soboto zvečer z avtomobili zbrala množica mladih in se objestno vozila po parkirnih površinah. Eden od voznikov se je med dirkanjem po parkirni hiši zaletel v železne stebričke in betonski steber. K sreči se ni poškodoval, so za N1 Slovenija pojasnili na ljubljanski policijski upravi.

Nevarna vožnja in glasno navijanje

Na Rudnik so policisti zaradi nevarne vožnje in glasnega navijanja avtomobilskih motorjev poslali tudi več patrulj, navajajo pri omenjenem mediju. Kot so sporočili z ljubljanske policijske uprave, so ugotovili, da se je v garaži zbralo več sto ljudi, ki so spremljali objestno vožnjo z avtomobili po garažni hiši.

Policisti so obravnavali omenjeno prometno nesrečo, ki jo je zaradi prevelike hitrosti povzročil eden izmed voznikov in zoper njega uvedli prekrškovni postopek.

Na družbenih omrežjih je zakrožil tudi videoposnetek prihoda policije in reakcije zbranih. Večja skupina mlajših je obkrožila policijski avtomobil in mu blokirala pot, kot smo že poročali.

Na PU Ljubljana so za N1 Slovenija povedali, da patrulja ni bila deležna groženj ali napadov. Šlo naj bi le za nagajanje mlajših fantov, ki ob prihodu dodatnih patrulj niso bili več tako pogumni, so še pojasnili. Na kraju so policisti ugotovili tudi več cestnoprometnih kršitev in kršitelje oglobili. Največ kršitev je bilo po besedah policije s področja tehnične brezhibnosti vozil in obvezne zimske opreme, navaja N1 Slovenija. O poškodovanih vozilih ali premoženju, z izjemo omenjenega trčenja, na policiji doslej niso bili obveščeni. Policisti sicer o dogodku še naprej zbirajo obvestila, ugotavljajo pa tudi identitete kršiteljev.

Na policiji so ob tem za omenjen medij opozorili, da so takšne dirke po garažnih hišah izredno nevarne, saj voznik z objestno vožnjo ogrožajo sebe in vse ostale prisotne. “Prav trčenje, ki so ga policisti obravnavali, kaže na to, kako hitro lahko pride do nesreče. Zgolj naključje je, da v tej nesreči ni bil nihče poškodovan,” so dejali in vse voznike pozvali k varni vožnji, upoštevanju predpisov in skrbi za tehnično brezhibnost vozil.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.