20:04, sob, 2. Mar

Policija pozvala k več potrpljenja med družinskimi člani

Kot opozarjajo policisti, bo v času epidemije koronavirusa, ko bodo družine veliko časa preživele skupaj doma, več priložnosti tudi za spore. Zato bo potrebnega več potrpljenja. Prav tako policisti še vedno opažajo primere zbiranja in druženja večjega števila ljudi, na primer ob praznovanju rojstnih dni.

Slika je simbolična.

Kranjski policisti so danes ponoči obravnavali prijavo o pogrešani mladoletni osebi, ki je po prepiru odšla od doma. Osebo so izsledili in jo predali staršem. Ob tem primeru pa Policijska uprava Kranj opozarja, da več, ko bomo skupaj doma, več bo priložnosti za spore.

“Na vseh nas je, da s svojim obnašanjem dajemo čim boljši zgled. To ni lahka naloga, vendar v tem trenutku nujna in pomembna za vsakega izmed nas. Nekaj časa bomo morali doma malo bolj potrpeti in več časa preživeti eden z drugim,” pojasnjuje predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos.

Prebivalce poziva tudi, naj se držijo navodil pristojnih za zajezitev koronavirusa in naj upoštevajo dana priporočila ter ukrepe. V torek so namreč gorenjski policisti zaznali več združevanj mladih in odraslih oseb, druženj na igriščih in tudi večernih druženj na različnih krajih.

“V enem primeru je skupina odraslih praznovala rojstni dan, kar je seveda življenjsko, ampak v sedanji situaciji neodgovorno, predvsem ko je toliko govora o omejevanju socialnih stikov,” je izpostavil Kos in dodal, da gre za stvari, ki se jih lahko preloži.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *