15:42, ned, 19. Maj

Policijska akademija že četrto leto zapored uspešno izvedla usposabljanje nadzornikov na smučišču





Center za izpopolnjevanje in usposabljanje v Policijski akademiji je letos že četrto leto zapored izvedel usposabljanje za nadzornike na smučišču. Novembra je potekalo osemurno obdobno izpopolnjevanje, od 14. do 16. decembra 2021 pa so se usposabljali novi kandidati za nadzornike na smučišču.

Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja covida-19 je dvodnevni teoretični del potekal prek spletne učilnice v okolju EIDAZ, kjer so izvajalci predstavili teoretično področje prekrškovnega postopka, helikopterskega reševanja, mednarodna vedenjska pravila FIS, obravnavanje nesreče na smučišču in varnostni pregled smučišča ter odprava pomanjkljivosti, ugotovljenih pri delu.

Praktični del usposabljanja je letos potekal na smučišču Soriška planina, kjer so izvajalci usposabljanja iz Policije, Ministrstva za notranje zadeve in Ministrstva za infrastrukturo teoretične vsebine usposabljanja prikazali v praksi kot integrirane vaje.

Udeleženci morajo sedaj opraviti še pisno in ustno preverjanje pridobljenega znanja, potem pa bodo lahko nadzirali in skrbeli za red na belih strminah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.