16:25, čet, 2. Maj

Policista s službenim vozilom trčila v objekt v lasti mariborske občine: Odpeljala sta s kraja, nato pa …





3. decembra 2023 sta policista Policijske uprave Maribor med izvajanjem policijskih nalog s službenim vozilom trčila pri vzvratni vožnji, so za lokalec.si potrdili na PU Maribor. Policista sta po njihovih besedah izstopila iz vozila, da bi preverila morebitno nastalo škodo.

“O dogodku sta takoj s kraja obveščala predstojnika. Ker sta ocenila, da je materialna škoda (ki sta jo odpravila na kraju) nastala zgolj na vozilu, drugih ukrepov nista izvedla, dogodek pa sta zabeležila v poročilo o opravljenem delu,” so nam pojasnili. Kot smo izvedeli naj bi se zaletela v objekt, ki je v lasti Mestne občine Maribor.

Na PU Maribor so nam potrdili, da so bili o tem obveščeni o povzročeni manjši materialni škodi na delu objekta

“Na podlagi določil Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) so policisti zbirali obvestila in opravili ogled kraja. V postopku so ugotovili kršitve določil ZPrCP, zato je bil na podlagi določil Zakona o prekrških uveden prekrškovni postopek in izrečena globa. Prav tako smo ob tem uvedli notranjevarnostni postopek zaradi zaznanega suma odklonskega ravnanja uslužbencev policije, pri čemer je bilo ugotovoljeno odklonsko ravnanje v zvezi z dolžnim ravnanjem ob povzročeni prometni nesreči dveh uslužbencev policije.”

V povezavi s tem so bili zoper javna uslužbenca izvedeni delovnopravni ukrepi.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.