05:37, sob, 4. Maj

Policisti imeli veliko dela s tujci





Policisti na območju Policijske uprave Maribor so včeraj imeli veliko dela s tujci.

Včeraj popoldan, ob 13.55 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Središče ob Dravi, na priklopnem tovornem vozilu slovenskih registrskih oznak odkrili 2 skrita državljana Sirije, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Kasneje so na tem vozilu odkrili še skritega državljana Afganistana, ki je prav tako želel na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Ker tam slovenski in hrvaški policisti opravljajo skupno mejno kontrolo, so tujce v postopek prevzeli hrvaški varnostni organi.

Prav tako so včeraj  popoldan policisti PP Gorišnica imeli v postopku dva državljana Romunije,   ki  sta  z  osebnim  avtomobilom  hrvaških  registrskih  oznak, prestopila  državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda,  za  to  pa  nista  imela  ustreznih dovoljenj. Policisti  so ju oglobili,” so sporočili iz PU Maribor.

Sinoči,  ob  19.45 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem  tovornem  vozilu  turških  registrskih  oznak  odkrili skritega državljana Palestine, ki je želel na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Po končanem postopku so ga policisti zavrnili nazaj na Hrvaško.

Niti uro kasneje pa so policisti ponovno na območju Središča ob Dravi prijeli državljana Maroka, ki je pred tem na zeleni meji nedovoljeno vstopil iz Hrvaške v Slovenijo. Postopek s tujcem še ni zaključen, ga pa bodo policisti danes predali hrvaškim varnostnim organom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.