06:27, pet, 3. Maj

Policisti na shodu nasprotnikov omejevalnih ukrepov zaenkrat zaznali pet kršitev





Na sredinem shodu nasprotnikov uvajanja pogojev PCT, ki se ga je po oceni policije udeležilo okrog 8000 ljudi, so policisti doslej zaznali pet kršitev. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, ki je varovala neprijavljeni shod, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo v primerih dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali.

Na ljubljanskem Trgu republike pred parlamentarnim poslopjem so se v sredo vnovič zbrali nasprotniki uvajanja pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani) v vse sfere življenja. Tudi tokrat so bile v ospredju zahteve po umiku omejevalnih ukrepov in nasprotovanje oblastem, ki so po mnenju nekaterih govorcev ugrabile državo.

Večina protestnikov je trg po koncu zapustila

Večina protestnikov je po koncu shoda trg zapustila, nekaj protestnikov pa jih je ostalo vse do 21. ure. Posamezniki so takrat glasno žvižgali in skandirali, a do izbruhov nasilja ni prišlo.

Neprijavljen shod so varovali policisti PU Ljubljana. Kot so sporočili, so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red, zagotavljali varnost udeležencev, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb z novim koronavirusom.

Nadaljujejo z zbiranjem obvestil

Na shodu so do sedaj zaznali dve kršitvi zakona o javnem redu in miru, kršitev po zakonu o orožju, dve kršitvi zakona o javnih zbiranjih in eno s pristojnosti drugega prekrškovnega organa. Kot so še zapisali, nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj pa bodo ukrepali v skladu z zakonodajo.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.