00:59, sob, 4. Maj

Policisti so prijeli tako storilca, kot naročnika





Policisti PP Maribor I so mariborskemu Okrožnemu državnemu tožilstvu ovadili 21-letnega Mariborčana zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj Zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost po 309/I členu Kazenskega zakonika (KZ-1B) in 30-letnega Mariborčana, zaradi utemeljenega suma napeljevanja k tem kaznivim dejanjem.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Mlajši osumljenec je 15. 2. 2014 ob 15.03, 16. 3. 2014 ob 20.33 in 13. 4. 2014 ob 05.12, iz javnih govorilnic na območju mesta Maribor, poklical na interventno štev. 113, in naznanil, da je v enem od mariborskih podjetij nastavljena bomba. Zaradi obvestila o nastavitvi diverzantsko terorističnega sredstva so policisti v vseh treh primerih opravili pregled prostorov podjetja in ugotovili, da gre za lažno naznanitev o nastavitvi eksplozivnega telesa, saj eksplozivnega sredstva nikoli niso našli.

S temeljitim ogledom krajev kaznivih dejanj, uspešnim forenzičnim delom in z zbiranjem obvestil so policisti odkrili storilca teh treh dejanj. V preiskavi so policisti ugotovili, da je mlajši osumljenec dobival navodila za klicanje od starejšega osumljenca. Slednji je v času storitve kaznivega dejanja, svoje delo opravljal v oškodovanem podjetju, a je delovno razmerje s svojim delodajalcem prekinil še preden je policija ugotovila, da je povezan s kaznivim dejanjem.

Vsakemu od njiju grozi do tri leta zapora, za vsako od treh dejanj. Še enkrat več pa želijo poudariti, da policija, kakor je bilo tudi tokrat, odkrije večino storilcev tovrstnih dejanj. Od dejstvu, da je zagrožena kazen za to dejanje do treh let zapora, če pa je bilo preprečeno ali ovirano delo pravosodnih ali drugih državnih organov in je bila s tem preprečena storitev uradnega dejanja ali povzročena večja premoženjska škoda, se storilec kaznuje z zaporom, celo do petih let.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.