10:57, čet, 28. Mar

POLITIČNI PRETRES: Stranka SDS z interpelacijo nad celotno vlado Roberta Goloba





Stranka SDS naj bi danes vložila interpelacijo nad celotno vlado Roberta Goloba, poroča portal N1. Povod za to naj bi bila ukinitev samostojnega Muzeja slovenske osamosvojitve.

SDS bo danes v parlamentarni postopek vložila interpelacijo o delu in odgovornosti celotne vlade Roberta Goloba, pišejo na portalu N1. Janševa vlada je namreč ustanovila samostojni Muzej slovenske osamosvojitve, Goloba vlada pa je nato ta muzej združila z Muzejem novejše zgodovine Slovenije. Stranka NSi je takoj pripravila interpelacijo proti ministrici za kulturo, a je niso vložili, ker imajo premalo poslancev. SDS se pod to interpelacijo ni podpisala.  Janez Janša je nato na novinarski konferenci Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve poudaril, da je interpelacija proti ministrici premalo.  Je pa SDS pričakovala, da se bo pod njeno interpelacijo proti vladi Roberta Goloba podpisala tudi NSI, še pišejo na portalu.

Za interpelacijo nad celotno Golobovo vlado naj bi bilo tudi omenjeno Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve, na čelu katerega je Lojze Peterle.  N1 še poroča, da naj bi po njihovih informacijah zoper sedanjo vlado zdaj bila samo SDS.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.