10:52, pet, 19. Apr

Polomljeno drevo v Antoličičevi stoji na zemljišču, o katerem lastništvu teče postopek na Okrajnem sodišču





Poročali smo o polomljenem drevesu, ki zaradi velikih polomljenih vej, ki visijo z drevesa, ogroža mimoidoče ob večstanovanjski stavbi v Antoličičevi ulici 10. Izkazalo se je, da na Okrajnem sodišču v Mariboru teče postopek prenosa zemljišča, kjer stoji polomljeno drevo. Stanovalci pa se še vedno sprašujejo, kdo bo odstranil drevo. 

Polomljeno drevo v Antoličičevi ulici ogroža mimoidoče.

Po pešpoti, ki teče tik ob drevesu, zdaj ni varno hoditi, bojijo se, da bodo polomljene veje ali pa celo drevo padlo na kakega mimoidočega. Ob tem se sprašujejo, kdo po pravzaprav odstranil veje in vse drugo, kar ogroža ljudi. Po njihovih informacijah je to zemljišče občinsko.

O lastništvu zemljišča tečejo postopki na Okrajnem sodišču v Mariboru

Mi smo se obrnili tudi na Mestno občino Maribor in mariborsko Snago z vprašanji, ali so seznanjeni s situacijo ter kdo in kdaj bo drevo tudi uredil. Od Mestne občine Maribor smo dobili odgovor, da je bilo zemljišče ob Antoličičevi ulici 10 do nedavnega “v lasti MO Maribor kot nezazidano stavbno zemljišče, s katerim je upravljalo Javno podjetje za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči” Zdaj pa se “na Okrajnem sodišču v Mariboru vodijo postopki za določitev pripadajočega zemljišča večstanovanjskim objektom v neposredni bližini (Ulica Arnolda Tovornika 4, 8, 10, 11, 13, 15, 17 in 19 ter Antoličičeva ulica 8, 10, 12, 14, 16 18, 20, 22 in 24), iz česar sledi, da so za njihovo vzdrževanje pristojni njihovi upravljavci”. Postopek na Okrajnem sodišču naj še ne bi bil končan.

Režijski obrat naj bi v prihodnjih dneh odstranil drevo

Z Mestne občine Maribor so nam še sporočili, da bo “kljub navedenemu režijski obrat MO Maribor drevo odstranil še v tem tednu, v kolikor bodo to dovoljevale vremenske razmere”.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.