12:12, pet, 3. Maj

Pomagajo Društvu Žvižgač





Boris Krabonja, ustanovitelj Humanitarnega združenja za pomoč ljudem Društvo Žvižgač, odslej deluje na Gosposki ulici v Mariboru. Na Mestni občini Maribor (MOM) naj bi mu v uporabo predali prostore nekdanje Tkalke. Člani Kulturnega društva Pekre-Limbuš pa Žvižgaču v podporo prirejajo dobrodelno predstavo.

Krabonja, VIR: KD Pekre
Krabonja, VIR: KD Pekre

Po poročanju Večera, so na mariborski občini našli rešitev za prostorsko stisko Žvižgača. Doslej je Krabonja deloval v kleti Srednje ekonomske šole v Mariboru, kjer je uredil razdelilnico hrane. Na šoli naj mu ne bi več dovolili opravljati teh storitev, zato naj bi mu na občini poiskali nadomestni prostor. V kleti nekdanje Tkalke bodo predvidoma dvakrat tedensko pomagali ljudem v stiski. Breme materialnih oz. obratovalnih stroškov (za katere pričakujejo, da bodo nizki) naj bi prevzeli na MOM.

mladinci kd pekre (9)

Na pomoč Žvižgaču, so se odzvali tudi v KD Pekre – Limbuš. Odločili so se za dobrodelno predstavo Kapitan John Piplfox, ki jo igrajo člani mladinske gledališke skupine. Ta bo na sporedu jutri, 17. aprila, ob 19h Domu kulture Pekre. Izkupiček od prodanih vstopnic, bodo “mladi pirati” namenili v dobrodelne namene (za nakup hrane, šolskih potrebščin, igrač, plačilo položnic, skratka za oblike pomoči družinam in posameznikom, ki jih tudi sicer izvaja Krabonja).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.