22:55, tor, 30. Apr

Pomladne športne igre mariborskih študentov





Tudi letos so v okviru projekta Študentskega sveta stanovalcev Študentskih domov včeraj, 9. maja izpeljali pomladne igre v kampusu na Gosposvetski.

Nogomet, košarka, tekmovanje med dvema ognjema, fitnes na prostem, fitnes na prostem z vodeno vadbo za gibalno ovirane osebe, vleka vrvi ter ultimate frizbi, vse to so dejavnosti v katerih so se mariborski študenti včeraj pomerili.

foto: UŠC Maribor
foto: UŠC Maribor

Športnih aktivnosti so se udeležili tudi študenti Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru. Mojca Ribič, študentka četrtega letnika oddelka za razredni pouk na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru pravi, da so pred kratkim uspešno opravili praktični del izobraževanja in so tako Pomladne igre odlična priložnost za nabiranje nove energije ” Na ta način se družimo in spoznavamo preko športa.Vzdušje je sproščeno in zabavno, ob tem pa še nekaj dobrega naredimo za svoje telo. Študentski dom Univerze v Mariboru pa nam tudi sicer ponuja veliko možnosti aktivnega preživljanja prostega časa,” dodaja Ribičeva.

Direktorica Študentskih domov Lidija Divjak Mirnik, daje še posebno podporo športno družabnemu dogodku, ki ga vsako leto organizira Študentski svet stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru za njihove študente. “S športnimi igrami in s športnimi aktivnostmi, si tako študentje krepijo svoje telo in zdravje, izkoristijo možnost druženja med seboj, ter si na tak način pridobivajo dodatno fizično kondicijo in s tem ustvarjanje športne kulture med mladimi, prav zato bom kot direktorica zmeraj mlade vzpodbujala k zdravemu in aktivnemu načinu življenja,” je povedala Lidija Divjak Mirnik.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.