12:13, pet, 3. Maj

Pomurski razvojni inštitut doniral Pomurski izobraževalni fundaciji





Pomurski razvojni inštitut (PRI) v sodelovanju z ustanoviteljem, Dravskimi elektrarnami Maribor (DEM), že sedmo leto zapored deluje kot stičišče znanja in prostor za izmenjavo mnenj o trajnostnem razvoju Pomurja.

pri donacija-pif

V skladu s tem poslanstvom so letošnjo donacijo, že sedmo po vrsti, namenili Pomurski izobraževalni fundaciji PIF, ki skrbi za prenos znanja v regiji. S to gesto so podprli pomurske študente in PIF omogočili uspešno izvedbo nadaljnjega štipendiranja mladih. Tako v PRI kot DEM si želijo, da se mladi zavedajo, kako pomembno je izobraževanje in kaj vse lahko s svojim znanjem, delom in inovativnostjo v prihodnosti doprinesejo regiji. Donacijo sta predsedniku uprave PIF doc. dr. Mitji Slavincu v obliki simboličnega čeka predala dr. Darko Anželj, direktor PRI, in mag. Viljem Pozeb, direktor DEM.

»Pomurski razvojni inštitut v Murski Soboti je bil ustanovljen z namenom informiranja in osveščanja o priložnostih trajnostnega razvoja Pomurja. Gre za razvoj, ki zadovoljuje potrebe sedanje generacije, ne da pri tem ogrozi možnost prihodnjih generacij, da bi zadovoljevala svoje potrebe. Znanje je tisto, ki našim zanamcem širi pogled na njihove priložnosti v prihodnje. Veseli nas, da jih bodo lahko preko fundacije PIF še naprej odkrivali tudi z našo pomočjo,« sta ob tej priložnosti strnila misli dr. Darko Anželj in mag. Viljem Pozeb.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.