00:19, pon, 29. Apr

Poostren nadzor enoslednih motornih vozil





Z namenom zagotavljanja večje varnosti voznikov enoslednih motornih vozil, bodo policisti na območju Policijske uprave Maribor med 11. in 22. 8. 2014, izvajali poostrene aktivnosti s tega področja.

V tem času bodo ob rednem delu izvajali intenzivnejši nadzor nad kršitvami voznikov enoslednih motornih vozil na cestnih odsekih, kjer je problematika te vrste udeležencev cestnega prometa največja (ceste v naseljih, regionalne in glavne ceste). Obsežnejši poostren nadzor na območju celotne policijske uprave bodo izvedli 17. 8. 2014, v času od 14.00 do 21.00. Policisti bodo usmerjeni predvsem v ugotavljanje prekoračitev hitrosti, nepravilnega prehitevanja, nepravilne strani in smeri vožnje, neuporabe zaščitnih čelad, tehnične brezhibnosti vozil, vožnje pod vplivom alkohola in mamil, izsiljevanja prednosti v križiščih in vožnje v rdečo luč. Pri delu bodo policisti uporabljali tudi službena motorna kolesa ter civilna vozila z video nadzornim sistemom PROVIDA.

Vozniki enoslednih motornih vozil spadajo v kategorijo posebej ranljivih udeležencev cestnega prometa. Njihova udeležba v cestnem prometu je bila zaradi ugodnih vremenskih razmer v prvem polletju 2014 bistveno večja, kot v letu 2013, posledično pa se je poslabšalo stanje prometne varnosti teh udeležencev. V prvi polovici leta 2014 so policisti obravnavali 48 (39) prometnih nesreč z udeležbo voznikov motornih koles in 54 (28) prometnih nesreč z udeležbo voznikov koles z motorjem oziroma mopedov. V teh prometnih nesrečah je umrl 1 (1) voznik motornega kolesa, 6 (6) voznikov enoslednih motornih vozil se je hudo in 72 (41) lahko telesno poškodovalo.

Policija poziva vse udeležence v prometu k umirjeni vožnji ter spoštovanju cestno prometnih predpisov. Opozorila in nasvete, da bo poletje na naših cestah čim bolj varno si lahko preberete tukaj.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.