03:27, sre, 1. Maj

Poostren nadzor enoslednih motornih vozil





Vozniki enoslednih motornih vozil spadajo v kategorijo posebej ranljivih udeležencev cestnega prometa. Njihova udeležba v cestnem prometu je bila zaradi ugodnih vremenskih razmer v prvem polletju 2014 bistveno večja kot v letu 2013, posledično pa se je poslabšalo stanje prometne varnosti teh udeležencev.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Do 28. 6. 2014 je bilo v prometnih nesrečah udeleženih 91 (57) ali 60 % več voznikov enoslednih motornih vozil, od katerih je 1 (1) umrl (voznik motornega kolesa), 6 (6) je bilo hudo telesno poškodovanih (5 voznikov motornega kolesa in 1 voznik kolesa z motorjem) in 65 (40) lahko telesno poškodovanih (27 voznikov motornega kolesa in 38 voznikov koles z motorjem).

Z namenom zagotavljanja večje varnosti voznikov enoslednih motornih vozil bodo policisti na območju Policijske uprave Maribor med 7. in 11. 7. 2014 izvajali poostrene aktivnosti s tega področja. V tem času bodo ob rednem delu izvajali intenzivnejši nadzor nad kršitvami voznikov enoslednih motornih vozil na cestnih odsekih, kjer je problematika te vrste udeležencev cestnega prometa največja (ceste v naseljih, regionalne in glavne ceste).

Obsežnejši poostren nadzor na območju celotne policijske uprave bodo izvedli 11. 7. 2014, v času med 14.00 in 21.00. Policisti bodo usmerjeni predvsem v ugotavljanje prekoračitev hitrosti, nepravilnega prehitevanja, nepravilne strani in smeri vožnje, neuporabe zaščitnih čelad, tehnične brezhibnosti vozil, vožnje pod vplivom alkohola in mamil, izsiljevanja prednosti v križiščih in vožnje v rdečo luč.

Pri delu bodo policisti uporabljali tudi službena motorna kolesa ter civilna vozila z video nadzornim sistemom PROVIDA.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.