09:14, pon, 29. Apr

Poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov, takšni so rezultati





Na območju Policijske uprave Maribor so z namenom zmanjšanja deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjšanja števila prometnih nesreč zaradi tovrstnih dejavnikov, od sobote do nedelje, izvedli poostren nadzora cestnega prometa nad psihofizičnim stanjem voznikov, po metodologiji PROMIL.

V poostrenem nadzoru so mariborski policisti z indikatorji alkohola preizkusili 223 voznikov, pri čemer smo ugotovili 9 kršitev vožnje pod vplivom alkohola, enemu vozniku pa je bil odrejen strokovni pregled zaradi suma vožnje vozila pod vplivom drog.

Nadzor bodo še izvajali

Na območju Policijskih postaj Lenart in Šentilj se je tovrstni poostren nadzor izvajal v noči iz petka na soboto. V njem je bilo preizkušenih 54 voznikov, od katerih so 3 vozili pod vplivom alkohola, en voznik pa je odrejeni preizkus z indikatorjem alkohola odklonil. Ker problematika vožnje pod vplivom alkohola še vedno izstopa, bodo tovrstni problematiki pozornost pri nadzoru cestnega prometa namenjali tudi v prihodnje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.