09:10, pet, 3. Maj

Posebnosti v razpisu za sprejem in podaljšanje bivanja v ŠD UM





Na današnji tiskovni konferenci Študentskih domov Univerze v Mariboru, je direktorica Študentskih domov Univerze v Mariboru Lidija Divjak Mirnik predstavila posebnosti in novosti v Razpisu za sprejem in podaljšanje bivanja študentov za šolsko leto 2015/2016. Po novem je rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje bivanja samo eden, in sicer 14. avgust 2015.

Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov za šolsko leto 2015/2016 je objavljen na spletni strani www.studentskidomovi.um.si.

studentski dom

Prošnje oddate elektronsko na spletnem portalu eVŠ: http://portal.evs.gov.si/bivanje_
– z elektronskim podpisom (priloge lahko pošljete elektronsko ali po pošti),
– z uporabniškim imenom in geslom: jo natisnete, podpišete (tudi člani družine) in pošljete priporočeno po pošti ali osebno oddate DO ROKA.

Na Študentskih domovih Univerze v Mariboru opozarjajo vse študente in bodoče študente, ki se bodo prijavili na razpis, naj bodo posebej pozorni tudi pri izračunu materialnega položaja študenta. “Za izračun materialnega položaja študenta se upoštevajo vsi družinski člani, ki so na dan poizvedbe navedeni v gospodinjski evidenci, ki jo vodi Ministrstvo za notranje zadeve, lahko tudi starši; člani, ki se niso odjavili, čeprav živijo drugje. Če kateri od staršev ni prijavljen v skupnem gospodinjstvu, mora študent priložiti potrdilo o preživnini ali drug dokument, sicer prošnja ne bo rešena in posledično ne bo možna vselitev,” je pojasnila Divjak Mirnikova.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.