04:58, pon, 29. Apr

Poskus vloma v prostore LMB





V noči iz torka (26/8/2014) na sredo (27/8/2014), predvidoma med 2. in 3. uro so neznanci poskušali vlomiti v prostore stranke LMB – LISTA za MARIBOR, na Miklošičevi 6 v Mariboru. Iz Liste za Maribor pa so sporočili, da predvolilna dogajanja niso omejena zgolj na politično delovanje!

Pravijo, da se žal nekatere nedemokratične prakse, ki so jih izkusili v preteklosti, prenašajo tudi v tokratno predvolilno dogajanje. K temu pa dodajajo:“Namera jim sicer v popolnosti ni uspela, so pa polomili okno in odtrgali tablo z imenom stranke, ki je bila nameščena pred vhodom ter s tem povzročili nemajhno materialno škodo in zaskrbljenost med člani stranke.” Zjutraj, po ugotovljenem dogodku, so obvestili policijo in ta je ob 9.00 uri opravila ogled in sestavila zapisnik.

V pismu naslovljeno medijem pa so zapisali: “Odločno obsojamo takšna dejanja in pozivamo tudi someščane, da takšna dejanja obsodijo. Politične konkurente pa pozivamo k strpnosti in dialogu, saj bodo le tako lahko izboljšali razmere v našem mestu, ki je skupen dom vseh nas, ne glede na politična prepričanja. Vsako zaostrovanje, eskalacija nasilja, hujskaštvo in ustrahovanje pa ne more ‘roditi’ nič dobrega in nas bo še bolj oddaljilo od odgovornega javno-političnega delovanja, ter pustilo prosto pot tistim, ki se takih metod poslužujejo za doseganje sebičnih ciljev, brez ozira na demokratične vrednote in celo politične pravice nas drugih, ki nismo v njihovih interesnih sferah.”

“Zavračamo politične delitve in zaostrovanja, ki so eskalirale na državnem nivoju in si ne želimo, da se prenašajo na lokalni nivo našega mesta, saj imamo mnogo perečih, dejanskih težav, ki nas pestijo in na katere moramo poiskati skupne odgovore in rešitve! LMB – LISTA ZA MARIBOR, deluje v Mariboru že dvajset let, podpirali smo in bomo VSE KAR JE DOBRO ZA MARIBOR! Nekoga to zagotovo tudi moti, kar je izkazano z omenjenim zavrženim dejanjem, javnost obveščamo, da se ustrahovanju ne bomo vdali in bomo gradili naprej pozitivne projekte in rešitve za MARIBOR, ki jih naša NEODVISNA LISTA zmore in želi uveljaviti v dobro vseh prebivalcev mesta, saj smo PRIMERNA IZBIRA ZA VSE.” so še zapisali.

Lista za Maribor

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.