02:24, ned, 5. Maj

Poslovni obisk delegacije mesta Chongqing v Mariboru





Mesto Maribor je poslovno obiskala delegacija kitajskega mesta Chongqing. Mestna občina Maribor z mestom Chongqing sodeluje dve leti, kitajsko mesto si z Mariborom želi tudi pobratiti, predvsem zaradi sodelovanja na področju gospodarstva, športa, kulture, izobraževanja in turizma.

Fotografija 1

Delegacijo so sestavljali kitajski delegati iz urada za varstvo okolja omenjenega mesta, oddelka za kosovne odpadke in iz raziskovalne akademije za okoljsko znanost. Sestali so se s podžupanjo, predstavniki županovega kabineta, predstavniki občinskega urada za komunalo, promet in prostor ter s predstavnico medobčinskega urada za varstvo okolja in ohranjanja narave. Na sestanku so kitajskih delegati pokazali izjemno zanimanje za sodelovanje na področju čistoče zraka in vode. Kot so pojasnili kitajski delegati, je Kitajska sicer razvojno izjemno napredna, vendar na področju varstva okolja zaostaja, zato si aktivno prizadevajo okolje-varstveni vidik nadoknaditi. Zanima jih zlasti monitoring kakovosti zraka in vode, zato so se med dvojim obiskom sestali tudi s predstavniki Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano.

Fotografija2

Chongqing se želi, tako kitajski delegati, razviti tudi na področju komunalnih odpadkov. Prav zato so se udeležili sestanka na podjetju Snaga, kjer so se seznanili s konceptom pilotnega projekta krožnega gospodarstva. Delegaciji sta se dogovorili za nadaljnje sestanke v Chongqingu, prav tako pa, da se bosta mesti v letu 2016 posvetili medsebojnemu proučevanju izvajanja komunalnih storitev in načinu izvajanja monitoringa kakovosti zraka in vode, na podlagi česar bosta natančneje identificirali medsebojno sodelovanje na konkretnih projektih.

Fotografija3

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.