08:49, sob, 18. Maj

Pošta Slovenije ima nov sklop znamk





Pošta Slovenije bo jutri izdala še zadnji letošnji sklop slovenskih poštnih znamk in filatelističnih izdelkov. Že danes bodo na ljubljanski fakulteti za računalništvo in informatiko predstavili znamko, namenjeno prvemu slovenskemu računalniku Iskra Delta Triglav, jutri pa v Slovenski kinoteki znamko, namenjeno po filmu Dolina miru.

Iz Pošte so sporočili, da bo priložnostna računalniška znamka, izšla v sklopu serije Slovensko industrijsko oblikovanje, filmska znamka pa v sklopu serije Slovenski filmi. Obe bosta izšli v poli z desetimi znamkami.

Tako kot veleva tradicija, pa bodo tudi letos ponudbo slovenskih znamk dopolnile štiri nove redne znamke serije Božič in novo leto. Dve znamki bosta izšli z božičnima motivoma, na dveh bosta novoletna motiva, vsako od njih pa bodo izdali v poli po 50 znamk in v zvezku.

znamke-posta-slovenije

Serijo “Z žlico po Sloveniji” bosta tudi tokrat dopolnili dve znamki. Motiv prve je tolminska frika, na drugi pa so prikazani kobariški štruklji in bovški krafi. Znamko ob 100. obletnici prve svetovne vojne, ki bo izšla v poli 25 znamk, na Pošti posvečajo soški fronti, na njej pa sta upodobljena pesnik Simon Gregorčič in general Svetozar Borojević.

znamka-gregorcic

Ker letos mineva 25 let od ustanovitve samostojnega podjetja PTT Slovenije, bodo tudi v ta namen izdali znamko v bloku, ob tem pa so se na Pošti spomnili tudi 1700-letnice rojstva Sv. Martina in izdali razglednično dopisnico.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.