16:36, čet, 25. Apr

Poziv LPR županu Arsenoviču za preložitev redne seje





V LPR – Listi za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti javno pozivajo župana MOM, Saša Arsenoviča, da za 14 dni preloži sklic seje mestnega sveta MOM, sklicane za dne 6.4.2023. Na njej bi naj mestni svetniki odločali o najbolj pomembnem aktu za Maribor v prihodnjih dveh letih: drugo branje proračuna MOM za leti 2023/24.

O proračunu in pomislekih mestnih svetnikov pri pripravi le-tega in podražitvah smo govorili tudi v oddaji Vzhodna na BK TV.

Svoj poziv obrazložijo tako:

Sejo je župan MOM Saša Arsenovič sklical na Velikonočni četrtek, brez da bi tudi tokrat predhodno opravil razgovore z svetniškimi skupinami (izhajamo iz dejstva, ker v LPR do danes še nismo prejeli vabila). Že v prvem branju so bile iz strani večine svetniških skupin izraženi utemeljeni pomisleki, županu pa je sprejem proračuna v prvem branju praktično omogočila svetniška skupina Liste Franca Kanglerja, ki je sejo protestno zapustila. Ne glede na to, župan s svojo ignoranco nadaljuje z avtoritativnim načinom vodenja mesta, pri čemur mu razen Liste kolesarjev in pešcev, SD, Nove Slovenije in gasilcev, v njegovo koalicijo ni uspelo prepričati nikogar. LPR – Liste za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti, denimo na pogovore, ni niti povabil!

V LPR zato opozarjamo, da s takšnim načinom vodenja, župan MOM Saša Arsenovič, ne deluje v dobrobit mesta in meščanov. Kot prvo, obstaja nevarnost, da v kolikor zaradi njegove arogantnosti ne bo potrjen proračun, bodo v drugem kvartalu vrtci in šole v Mariboru lahko celo insolventni! Zraven materialnih stroškov so se znatno povečali tudi stroški plač zaposlenih (v vrtcih 12% pomočnice vzgojiteljic, v vseh javnih zavodih pa s 01.04.2023 za 4% – vse plače). Prav tako resno ogroža projekte, ki so v izvajanju, poslovanje javnih podjetij, še posebej pa razvoj športnih in kulturnih aktivnosti.

Njegove javne obsodbe, tako predsednika Vlade RS Roberta Goloba, posameznih ministrov, nekaterih članov mestnega sveta in predvsem občanov mesta, ki si želijo enakomernega razvoja v mestnih četrteh in krajevnih skupnosti, so presegle vse meje razuma!

V LPR zato predlagamo, da se v vmesnem času pripravi realen in predvsem z deležniki usklajen proračun MOM za prihodnji dve leti. V nasprotnem bomo primorani občane Maribora, tudi zaradi napovedanih neutemeljenih podražitvah, povabiti k mirnim, javnim protestom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.