01:05, sob, 27. Apr

Poziv občanom Vidma in drugih podravskih občin, naj ostanejo doma





Poveljnik regijskega štaba CZ za Podravje Dragomir Murko poziva tako prebivalce Vidma kot tudi prebivalce vseh drugih občin podravske regije, da naj ostajajo doma. V svojem sporočilu, ki ga je objavila tudi občina Videm na družbenem omrežju Facebook, poveljnik izpostavlja, da na žalost raste število okuženih oseb tudi v Podravski regiji, zato vse skupaj poziva “k odgovornemu ravnanju in upoštevanju odlokov, ukrepov in navodil pristojnih”.

V sporočilu je še zapisano, da vsi vedo, da je težko ostati doma in spremeniti utečene vsakodnevne opravke izven doma. A prav zaradi poudarja poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Podravje Dragomir Murko, naj se ljudje odpravijo v trgovino po preudarnem premisleku, ali res potrebujejo živilo, ki ga želijo kupiti, ali lahko to kupijo naslednji dan. Tudi gibanje v naravi naj bo omejeno: “Pri gibanju v naravi se izogibajte sprehajalnim potem k turističnim točkam, kjer lahko srečate večje število oseb. Posvetite se družini in otrokom ter iz podstrešij in spodnjih omaric v dnevni sobi poiščite stare igre, ki so v dobi informatike pozabljene.”

VIR: pixabay.com

V imenu pristojnih služb, ki poklicno ali prostovoljno pomagajo pri oskrbi obolelih in starejših onemoglih, poziva, da ljudje upoštevajo ukrepe. Tisti, ki še delajo v teh dneh, pa naj upoštevajo preventivne ukrepe delodajalcev, pazijo nase in na sodelavce.

Sporočilo zaključuje s tem, da naj skupaj poskrbimo, da se okužba ne bo širila naprej in da ostanemo zdravi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.