18:40, čet, 28. Mar

POZOR: Na ceste se vračajo motoristi





V sončnih spomladanskih dneh je na cestah vse več motoristov, največ ob vikendih. Nikar prepogumno! Velja pa tudi apel voznikom, kajti motoristi so slabše vidni oziroma ranljivi udeleženci cestnega prometa. Ustrezna priprava na novo motoristično sezono je pomembna. V tej luči mariborski policisti vabijo na preventivne akcije.

Za voznike velja nenapisano pravilo, da je bolje dvakrat preveriti ali lahko varno zavijamo, kajti motoristi so bistveno slabše vidni od avtomobilov. Motoristi pa ne smejo pozabiti, da so ceste še vedno hladne, luknjaste in ponekod še vedno peskaste, zaradi posledic nedavne zime, pluženja in posipavanja. Za svojo varnost lahko motoristi poskrbijo s primerno usposobljenostjo, opremo in načinom vožnje. Policisti bodo skupaj s predstavniki različnih institucij, motorističnih klubov in drugih svetovali, kako najbolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna.

motoristi

Za območje Policijske uprave Maribor sta trenutno razpisani dve prireditvi:
sobota, 14. april 2018, od 12h do 17h (Rimska ulica v Slovenski Bistrici): preventivna prireditev za večjo varnost motoristov, ki jo organizirajo Tehnični pregledi Avtokrka. Na dogodku bodo sodelovali tudi predstavniki Moto kluba Grofi Attems, motorist reševalec iz reševalne službe Zdravstvenega doma Maribor ter policist motorist, ki bo na pripravljenem poligonu predstavil tudi prvine varne vožnje z motornim kolesom.
– nedelja, 6. maj 2018, od 9h do 13h (na platoju pred gasilskim domom v Pernici): po blagoslovu motorjev bo sledila še preventivna delavnica za motoriste. Na prireditvi, ki jo organizira moto klub Perniški asi, bodo policisti predstavili simulator vožnje z motornim kolesom in postavili priročen poligon za vožnjo z motornimi kolesi, na katerem bosta policista motorista predstavila spretnostno vožnjo in svetovala motoristom pri njihovi vožnji na poligonu. Vsak udeleženec bo imel možnost, da se tudi sam preizkusi v vožnji, ob upoštevanju vseh elementov za varno udeležbo (tehnična brezhibnost motornega kolesa, izpolnjeni zakonski pogoji za udeležbo v cestnem prometu).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.