17:43, čet, 18. Apr

Pozor! Vlomilke na delu!





V Mariboru so včeraj obravnavali tri vlome v stanovanja. Zraven tega so obravnavali štiri vlome v stanovanjske hiše, na območjih policijskih postaj Maribor II, Lenart, Slovenska Bistrica in Ptuj.

Vir; Pixaby

Pred dnevi so policisti obvestili, da je preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru zoper dve mlajši osumljenki vlomov v stanovanja na območju Maribora, romskega videza, odredil pripor. Obe sta še vedno v priporu.

Kljub temu so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da bi lahko včerajšnje vlome v stanovanja na območju Maribora, izvršile mlajše ženske, podobnega (romskega) videza, zelo verjetno tujke. Po zbranih obvestilih govorijo hrvaški jezik. Glede na pretekla dejanja je pričakovati, da bodo storilci z dejanji v prihodnjih dneh nadaljevali, je zapisano v sporočilu za javnost. Policisti bodo vse moči usmerili v njihovo izsleditev in prijetje.

Vseeno pa je potrebno samozaščitno ravnanje. Občani naj bodo pozorni na osebe, ki vstopajo v njihove stanovanjske bloke ali stolpnice, neznancem naj ne odpirajo vrat, dosledno naj zaklepajo vrata, praznijo poštne nabiralnike in nasploh naj poskrbijo, da stanovanja ne bodo dajala videza, da nikogar ni doma. Doma naj ne hranijo vrednejših predmetov ali gotovine. Če vseeno postanejo žrtev kaznivega dejanja, naj o tem takoj obvestijo Policijo na telefonsko številko 113, do prihoda policistov pa naj ne hodijo po stanovanju in naj se ničesar ne dotikajo.

Istočasno pa javnost prosimo, da nam na telefonsko številko 113, anonimni telefon policije 080 1200 ali pa na Facebook profil Policijske uprave Maribor sporočijo karkoli, kar menijo, da bi lahko pripomoglo k preiskavi obravnavanih vlomov, še posebej pa, če so kje v stanovanjskih blokih ali stolpnicah opazili mlajši ženski ali več njih, romskega videza, za katere bi se dalo sklepati, da izvršujejo kazniva dejanja. Ker osumljenci za prevoz praviloma uporabljajo vozila hrvaških registrskih oznak, nam bi bila zelo dobrodošla informacija tudi o tem, če je kdo ali še bo, kje opazil taka vozila.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.