22:38, pon, 13. Maj

Praznične muzejske iskrice v Koroškem pokrajinskem muzeju





Koroški pokrajinski muzej v decembru 2015 in januarju 2016 vabi na oglede razstav in zbirk s krajšim vodstvom (do 20 minut), primernim za zaključene družbe. Praznično druženje ob zaključku leta bo še prijetnejše, če mu boste pridali iskrico kulture, ki so jo za vas pripravili njihovi kustosi in vodniki po zbirkah. Cena ogleda z vodstvom po katerikoli zbirki je 2 evra na osebo, za otroke in upokojence 1,70 evra.

koroški muzej

Kdaj ste se nazadnje igrali? V Dvorcu Radlje ob Dravi, Muzeju Radlje je na ogled nova stalna razstava Gremo rinkico talat, otroški svet iger in igrač, zbirka igrač Majde Marije Sušek. Na Muti so prenovili kovaško in gasilsko zbirko, seveda pa lahko izberete katerokoli zbirko, ki vam je zanimiva in blizu.

V prostorih Dvorca v Radljah je kot ogledni depo urejena celotna zbirka Ferdinanda Leitingerja iz Radelj ob Dravi, ki šteje preko 2500 predmetov.

Pahernikovi so bili pomembni in premožni veleposestniki, v lasti so imeli obsežne gozdove na Pohorju. Z njimi so zgledno gospodarili, se ukvarjali z žagarstvom, lesno trgovino, prevozom lesa s splavi in šajkami po Dravi, električno oskrbo, pa tudi s hmeljarstvom, sadjarstvom in drugimi dejavnostmi. Njihova spominska soba je zmeraj atraktivna, sploh ob vedno večji promociji lesa in njegove predelave. Kmečko zbirko in prehrambeno kulturo radi predstavijo v Libeličah.

V Slovenj Gradcu priporočajo ogled rojstne hiše skladatelja samospevov svetovne slave Huga Wolfa, Sokličeve zbirke in cerkve sv. Jurija.

Vrata imajo za vas odprte vse zbirke in razstave, od etnografske in rudarske v Mežiški dolini, do Splavarskega muzeja v Podvelki.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.