06:57, pet, 29. Mar

Pred jutrišnjo deaktivacijo bomb: Stanovalci naj se pravočasno umaknejo na varno





Vse aktivnosti, da bi se jutri odstranilo prvo bombo, tečejo po planu. Opoldne bodo sprožili zvočni signal začetek nevarnosti, ob koncu pa sireno za konec nevarnosti, takrat se bodo lahko stanovalci vrnili na svoje domove. Točka evakuacije za vse stanovalce, ki ne morejo oditi nikamor drugam, je Dvorana Tabor, kjer bo poskrbljeno za vse.

Tristometrski pas bombe ob nekdanjih mariborskih zaporih
Tristometrski pas bombe ob nekdanjih mariborskih zaporih

Ivana Grilanc iz Uprave RS za zaščito in reševanje poudarja, da bodo v Dvorani Tabor na voljo tudi postelje in odeje. Če pa bo kdo potreboval nujno medicinsko pomoč v tem času, pa naj pokliče na številko 112. Celotna izjava je v posnetku:

Matej Zupanič, namestnik poveljnika CZ Maribor, izpostavlja, da je poskrbljeno tudi za invalidne osebe, ki se ne morejo same gibati in priti do evakuacijske točke. Pokličejo naj na telefonsko številko 112, skupaj s službo nujne medicinske pomoči imajo namreč dogovorjeno, da bo po te osebe prišlo reševalno vozilo ali gasilci. Janez Lencl, vodja Centra za odnose z javnostmi in marketing UKC Maribor, pa pravi, da so v UKC pripravljeni na jutrišnjo odstranitev bombe. Bolnike s strani, kjer je bomba, so večinoma že prestavili, ostale bodo jutri v dopoldanskem času. Parkiranje na območju UKC Maribor ne bo mogoče, prepovedani so tudi obiski. Nujna medicinska pomoč pa bo zagotovljena. Več v izjavi Janeza Lencla:

Boris Lukežič s Policijske uprave Maribor poudarja, da vsakodnevno skrbijo za varnost ljudi, da sodelujejo z Upravo za zaščito in reševanje ter da bodo tudi jutri in v nedeljo aktivno sodelovali in pomagali. Tako pri zaporah na cestah kot tudi pri usmerjanju ljudi. Več podrobnosti v posnetku:

Velja pa še enkrat ponoviti, da naj ljudje znotraj 300-metrskega kroga zapustijo domove in odidejo na varno. Naj ne pasejo radovednosti ob oknih ali na prostem, saj obstaja nevarnost, da bi projektili poškodovali tako zgradbe kot ljudi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.