18:49, pet, 3. Maj

Pred nogometnim derbijem policija našla in odvzela več kot 200 pirotehničnih sredstev





Nogometni derbiji velikokrat privabijo veliko število navijačev tako domače kot gostujoče ekipe. Tako je bilo tudi na nogometni tekmi med HNK Hajduk in GNK Dinamo v soboto, 30. marca, v Splitu. Policija je pred začetkom tekme, med njo in po njej v okviru varovanja javnega zbiranja opravila več varnostnih ukrepov, da bi zagotovila varnostne pogoje. Sporočili so, da so v okviru tega našli in odvzeli 205 pirotehničnih sredstev.

Policijska uprava Splitsko Dalmatinska je sporočila, da je na nogometni tekmi, ki se je začela v soboto, ob 19.30, v Splitu, bilo 32 tisoč navijačev, od tega okoli 1.500 gostujočih. Pred tekmo, med njo in po njej policisti niso zabeležili večjih incidentov, prav tako ne negativnih varnostnih dogodkov na stadionu, niti ne na širšem območju Splita in okolice.

 Pridržali so 39 oseb, našli 205 pirotehničnih sredstev

Pridržanih je bilo skupno 39 oseb, predvsem zaradi prekrškov po zakonu o preprečevanju neredov na športnih tekmovanjih in zakonu o prekrških zoper javni red in mir ter zaradi najdbe pirotehničnih sredstev (25 domačih in 14 gostujočih navijačev). Pred začetkom javnega zbiranja na stadionu so policisti našli in zasegli 11 različnih pirotehničnih sredstev, osebam pa so jih zasegli še 15. Med javnim zbiranjem so policisti na terenu našli 179 kosov različnih pirotehničnih sredstev, ki so bila skrita v bližini vhodov na del stadiona za gostujoče navijače. Skupaj so našli in zasegli 205 pirotehničnih sredstev.

Navijače spremljali na poti do stadiona

Tekma je bila obravnavana kot prireditev visokega tveganja za varnost, policisti so prevzeli koordinacijsko vlogo, splitsko-dalmatinska policija pa je izvedla organiziran sprejem gostujočih navijačev, ki so jih v organiziranih kolonah pospremili od Dugopolja do Poljuda, kar je minilo brez incidentov. Pri izvajanju varnostnih ukrepov so sodelovale vse veje policije, z večjo angažiranostjo – predvsem intervencijske enote interventne in specialne policije ter temeljne in prometne policije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.