12:40, ned, 19. Maj

Predsednica republike si bo ogledala poplavljena območja

Predsednica republike Nataša Pirc Musar si bo danes ogledala območja, ki jih je prizadela avgustovska vodna ujma. Najprej bo obiskala Zgornjo Savinjsko dolino, nato občino Črenšovci, popoldne pa še Črno na Koroškem.

V Lučah bosta predsednico pričakala in pozdravila župan Klavdij Strmčnik in poveljnik štaba civilne zaščite Tomaž Funtek. Sledili bodo ogledi jeza na reki Savinji, zaselka Struge, zemeljskega plazu v zaselku Strmec.

Na Ljubnem ob Savinji bo predsednico pričakoval ljubenski župan Franjo Naraločnik. Sledil bo ogled poplavljenega območja Savina in pogovor s prizadetimi občani v vodni ujmi, so sporočili iz kabineta predsednice države.

Prav tako si bo Pirc Musar ogledala ljubensko industrijsko cono Loke, kjer se bo pogovorila s tamkajšnjimi gospodarstveniki.

V Občini Črenšovci bo predsednico republike pozdravila županja Vera Markoja. Skupaj si bosta ogledali protipoplavni nasip na reki Muri v Dolnji Bistrici, sledila pa bo izjava za medije.

Nato se bo predsednica republike odpravila še v Črno na Koroškem, kjer bo imela delovno srečanje s predstavniki občine na čelu z županjo Romano Lesjak ter s tamkajšnjimi predstavniki civilne zaščite, gasilci in gospodarstveniki.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.