16:54, pet, 29. Mar

Predsednik Janša sinoči na obisku v Mariboru





Sinoči je bilo v poznih večernih urah na Mestni občini Maribor nenapovedano srečanje med predsednikom Vlade RS Janezem Janšo in županom MO Maribor Sašo Arsenovičem. Predsednik vlade se je sestal tudi z vodstvom Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor.

Sestanka na sedežu MO Maribor so se udeležili tudi mariborski podžupan Samo Peter Medved, poslanec Državnega zbora RS Dejan Kaloh, predsednik sveta UKC Jože Šabeder ter mestni svetnik Alen Filipovič. Predsednik vlade se je v Mariboru oglasil med svojimi drugimi obveznostmi, “kar vodstvo MO Maribor ocenjuje kot pozitivno gesto, saj si je premier vzel čas in županu prisluhnil glede vseh odprtih tem med MO Maribor in Vlado RS. Spregovorila sta o prenosu Upravne enote Maribor na novo lokacijo, o izzivih črpanja evropskih sredstev, o financiranju projektov MO Maribor, kjer je premier potrdil dogovor o financiranju, ki sta ga dne 20. 11. 2020 sprejela minister za kulturo dr. Vasko Simoniti in mariborski župan Saša Arsenovič. Premier je županu zagotovil proaktivno delo ministrstev do MO Maribor, še posebej tistih, ki trenutno niso aktivno vpeta v reševanje zadeve korona virusa,” so zapisali na Facebook strani MO Maribor in dodali, da “kot ključno informacijo, ki jo na MO Maribor še posebej pozdravljamo, štejemo zagotovitev predsednika vlade Janeza Janše, da bo Maribor v mesecu januarju 2021 obiskal s celotno ministrsko ekipo oz. Vlada Republike Slovenije.”

Nocoj se je v poznih večernih urah na Mestni občini Maribor zgodilo nenapovedano srečanje med predsednikom Vlade RS…

Objavil/a Mestna občina Maribor dne Sobota, 21. november 2020

Predsednik vlade RS pa se je sestal tudi z vodstvom UKC Maribor, na sestanku so govorili o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 in potrebnih investicijah za povečanje zdravstvenih kapacitet v Mariboru in regiji.

Predsednik vlade ?? Janez Janša z vodstvom UKC Maribor o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 in potrebnih investicijah za povečanje zdravstvenih kapacitet v Mariboru in regiji.

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Sobota, 21. november 2020

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.