08:57, pon, 29. Apr

Predstavljamo županske kandidate v Občini Rače – Fram





Predstavljamo vam kandidate, ki so uradno napovedali svojo župansko kandidaturo v Občini Rače – Fram.

Sebastijan Soršak, ki trenutno opravlja funkcijo župana, za Lokalec.si pove, da je rojen 26. decembra 1973 v Mariboru in od rojstva živi v Račah: “Osnovno šolo sem obiskoval v Račah, kakor tudi vse otroške obšolske dejavnosti: zborovsko petje, nogomet, gasilski krožek in borilne veščine. Srednješolsko izobrazbo in poklic sem si pridobil na Srednji strojni šoli v Maribor.  Po končani vojaščini sem se zaposlil v podjetju Fructal d.d., skladišče Rače kot delavec in nato voznik kamiona. Delovno pot sem nadaljeval v podjetju Snaga d.o.o. v Mariboru, kjer sem v 18-ih letih prešel od voznika kamiona do operativnega vodje podjetja. Celotno delovno dobo sem se izobraževal ob delu, ter tako zaključil Višjo komercialno šolo in kasneje še Ekonomsko fakulteto. Do magisterija mi manjkata še dva izpita in magistrska naloga.”

Leta 2019 je postal inšpektor za lovstvo na MKGP in pričel z nabiranjem izkušenj v javni upravi zaupa za Lokalec.si in doda: “Ker pa je kruta usoda pretrgala nit življenja župana Branka Ledineka, sem na podlagi Zakona o javnih uslužbencih zamrznil delovno mesto v javni upravi in se zaposlil na Občini Rače – Fram kot podžupan v funkciji župana.”

Pove še, da je v lokalni skupnosti je aktiven že daljše obdobje. Je član gasilske organizacije že skoraj 40 let, od tega je dva mandata bil starešina Lovske družine Rače, ter pet let gasilski poveljnik Občine Rače – Fram: “Pri gasilcih sem član Prostovoljnega gasilskega društva Rače, pri zeleni bratovščini pa Lovske družine Fram.” Leta 2018 je bil izvoljen v občinski svet kot član Neodvisne gasilske liste, leta 2020 pa imenovan za podžupana, prav tako je bilo tudi na zadnjih lokalnih volitvah 2022.

Za župansko mesto bo kandidiral tudi Samo Rajšp

V boj za župansko mesto se bo podal tudi Samo Rajšp, ki je sicer trenutno zaposlen na kot vodja režijskega obrata v občini. Rajšp vse od “malih nog” živi v Framu, je dolgoletni občan lepe občine, nam zaupa. Osnovno šolo je obiskoval v Framu, srednje izobraževanje na Prvi gimnaziji v Mariboru, nato pa je diplomiral na Fakulteti za gradbeništvo v Mariboru.

“Šestnajst let sem zaposlen v občinski upravi občine kot višji svetovalec za komunalo in varstvo okolja ter vodja režijskega obrata. Kot tesni sodelavec žal pokojnega župana gospoda Branka Ledineka sem bil aktivno vključen v večino projektov oziroma investicij, ki so bile izvedene vse od leta 2007,” Rajšp pove za Lokalec.si in doda: “Delo želim nadaljevati po doslej začrtanih smernicah. Pred nami je kar nekaj pomembnih infrastrukturnih projektov ter drugih izzivov s katerimi želim nadaljevati in jih zaključiti v dobro vseh občanov. Z odgovornim delom in skrbnim ravnanjem s proračunskimi sredstvi si prizadevam občinske finance ohraniti v “dobri kondiciji” tudi v prihodnje.”

Stranke kot kaže svojih kandidatov ne bodo imele

Svojo kandidaturo je napovedal tudi Drago Cesar, kot neodvisni kandidat, ki je sicer še v zbiranju podpisov in nam pove, da o uradni kandidaturi še ne bi govoril, pred samo vložitvijo. Veliko se je govorilo tudi o strankarskih kandidatih, pa kot kaže se bodo stranke, kot so SLS, SDS, Gibanje Svoboda, NSi, Vesna in ostale ki sooblikujejo lokalno politiko v občini Rače – Fram, odločile za podporo katerim izmed neodvisnih kandidatov. Gotovo pa bomo že konec prihodnjega tedna videli kdo se bo dejansko potegoval za župansko mesto, potem ko je dolgoletnega župana Branka Ledineka letos februarja izdalo srce.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.