15:54, čet, 2. Maj

Preiskali požig in poškodovanje dveh službenih vozil





Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so 2. 9. 2014, odvzeli prostost 23-letnemu Mariborčanu, osumljenemu kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti iz maščevanja.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Osumljeni je 8. 7. 2014 z bencinom polil garažna vrata Postaje prometne policije Maribor in z odprtim ognjem povzročil požar na objektu, ki so ga pogasili tamkajšnji policisti in tako preprečili, da bi se ogenj razširil.

Kriminalisti so z zbiranjem obvestil in dokaznih predmetov ugotovili, da je osumljenec storil še dve kaznivi dejanji Poškodovanje tuje stvari na škodo Policije. V noči na 2. 7. 2014 je namreč poškodoval dve službeni policijski vozil. Najprej je z lesenim kijem razbil levo bočno ogledalo službenega
vozila VW Tuareg, parkiranega pred Policijsko postajo Maribor II, nato pa se je s kolesom odpeljal še pred nekaj kilometrov oddaljeno Policijsko upravo Maribor, kjer je prav tako z lesenim kijem razbil zadnje steklo službenega vozila Ople Astra, ki ga uporabljajo policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor.

Motiv za storitev je bil maščevanje policiji, saj so ga policisti pred tem že večkrat obravnavali zaradi storitve večih cestno-prometnih prekrškov.

Osumljeni Mariborčan je bil po končanem policijskem pridržanju, zaradi ponovitvene nevarnosti, priveden na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zanj odredil sodno pridržanje.

Za požig objekta Postaje prometne policije Maribor mu grozi do osem let zaporne kazni, za poškodovanji službenih vozil policije pa za vsako do dveh let zaporne kazni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.