14:58, čet, 20. Jun

Prenova zahodne tribune predvidena že naslednjo leto

Za obnovo zahodne tribune nogometnega stadiona Ljudski vrt bo morala Mestna občina Maribor po trenutnih izračunih odšteti 6,5 milijona evrov, kar je poldrugi milijon več kot so sprva načrtovali. Izvedba del je načrtovana v letu 2020, v novi podobi pa naj bi bila tribuna dana v uporabo v začetku leta 2021.

ljudski vrt (2)

Gre za nadaljevanje del, ki ob zadnjih gradbenih posegih na stadionu leta 2008 niso bila dokončana. Ureditev prostorov pod severno in južno tribuno, s katero so začeli lani, je že skoraj končana. Večji zalogaj pa je obnova stare, zahodne tribune, ki je delno tudi spomeniško zaščitena.

V ta poseg je tik pred volitvami šla prejšnja mestna oblast na čelu s takratnim županom Andrejem Fištravcem, čeprav je bilo že takrat jasno, da bo to za občinsko blagajno velik zalogaj. V lanskem proračunu so za to predvideli pet milijonov evrov, a so vse ponudbe, ki so prispele na razpis za izbiro izvajalca del, bistveno presegale ocenjeno vrednost investicije.

Zahodna tribuna Ljudskega vrta
Zahodna tribuna Ljudskega vrta

Novelacija investicijskega programa, ki jo je novi občinski oblasti junija letos predstavil projektant, je pokazala novo ceno. Po novem se projekt ocenjuje na 6,5 milijona evrov, od tega naj bi večino denarja (4,7 milijona evrov) zagotovili v proračunu prihodnje leto, ko se bodo tudi izvajala dela, preostanek denarja pa naj bi priskrbeli v letu 2021.

Kot so povedali na občini, je trenutno v teku priprava novega javnega naročila za izbor izvajalca gradbeno-obrtniških del. “Objava razpisa je načrtovana v septembru. Izvedba je načrtovana v letu 2020, zaključne aktivnosti in predaja v uporabo pa v prvem tromesečju leta 2021,” so odgovorili.

Draži se tudi obnova srednjega bazena v pokritem kopališču Pristan, ki so ga zaradi dotrajanosti zaprli januarja 2014. Medtem ko je prejšnja županska ekipa ocenjevala prenovo na 400.000 evrov, bo ta po zadnjih ocenah terjala 1,6 milijona evrov. Po najnovejših navedbah bo srednji bazen znova odprt za kopalce sredi decembra.

Oktobra naj bi se začela tudi dolgo pričakovana prenova Koroške ceste, ki bo zaradi tega tri mesece zaprta za ves promet. Ta projekt se je za razliko od drugih pocenil, in sicer s prvotnih slabih osem milijonov evrov na pet milijonov evrov. Po poročanju časnika Večer je do pocenitve prišlo zaradi na novo izvedenega popisa del.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.