13:51, pet, 17. Maj

Preverite veljavnost osebnih dokumentov





Večkrat se nam zgodi, da tik pred zdajci ali celo prepozno ugotovimo, da je veljavnost naših dokumentov potekla. Prav zato Upravna enota Maribor predlaga državljankam in državljanom, da preverijo veljavnost osebnih in drugih dokumentov (osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje, prometno dovoljenje, orožni list, digitalno potrdilo) ter pravočasno podajo vlogo za izdajo novih dokumentov.

Vloga za izdajo osebnih dokumentov se lahko poda kadarkoli in ne le po izteku veljavnosti dokumentov. Vlogo za izdajo osebne izkaznice, potnega lista in vozniškega dovoljenja je mogoče vložiti pri katerikoli upravni enoti in krajevnem uradu, saj je odpravljena krajevna pristojnost.

Hkrati vas UE Maribor obvešča, da imate preko Državnega portala E-uprava (http://e-uprava.gov.si) možnost, da vas sistem e-uprave samodejno obvešča o poteku osebnih dokumentov. Storitev, ki se imenuje spletni opomnik (http://e-uprava.gov.si/e-uprava/opomnik/), omogoča, da na elektronski naslov in / ali mobilno številko uporabnik prejme sporočilo o poteku veljavnosti identifikacijskih dokumentov, in sicer 1 mesec, 14 dni in 3 dni pred potekom veljavnosti. Zaradi osebnih podatkov je storitev uporabna s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Vlogo za izdajo kvalificiranega digitalnega potrdila lahko vložite z veljavnim osebnim dokumentom na katerikoli upravni enoti.

Posebej opozarjajo, da lahko vloge oddate na Upravni enoti Maribor, Ulica heroja Staneta 1, vsak dan od ponedeljka do petka (v ponedeljek, torek, četrtek od 8. do 15. ure, v sredo od 8. do 12. in od 13. do 18. ure ter v petek od 8. do 13. ure).

osebni dokumenti

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.