15:45, čet, 20. Jan

Pri telovadbi se je osnovnošolki zlomil umetni noht, starši so se pritožili na svet šole

Portal Slovenske novice poroča, da si je osnovnošolka pri pouku zlomila umetni noht na rokah.

Do dogodka je prišlo pri telovadbi, ko se ji je pri prevalu najprej zlomil umetni, nato še pravi noht. Starši so se na svet šole pritožili, da so dolgi umetni nohti učenkina pravica in da je
za njeno poškodbo kriva učiteljica.

Nana Weber, odvetnica in doktorica pravnih znanosti, je za Slovenske novice dejala, da so umetni nohti učenke pravica otroka do samopodobe, za katero pa so do 15. leta odgovorni starši oziroma morajo starši z umetnimi nohti soglašati. V nadaljevanju je pojasnila, da zakon o osnovni šoli določa, da lahko šola s hišnim redom določi območja šole in površine /…/ in ukrepe za zagotavljanje varnosti, vzdrževanja reda in čistoče.

Kot zapišejo ob koncu v Slovenskih novicah, je šola morala poskrbeti za varnost pri izvajanju telovadbe, torej, da je bila nameščena mehka podlaga, zraven nje pa bi morala stati učiteljica. “Ali je bilo to zagotovljeno, je verjetno pokazala preiskava. Prav tako nekateri menijo, da dolgi nohti ne sodijo v osnovno šolo, saj je možnost za poškodbo nohta pri uri športne vzgoje veliko večja,” navedejo v Slovenskih novicah.

 

Druge novice

Comment

  • Vida Škof

    30 novembra, 2021

    Šola naj uvede red in naj sprejme omejitve, ki se naj izvajajo v šoli. Kako pa so doma ,se pa naj pobrigajo starši oni so največji vzor-ogledalo.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *