21:01, tor, 30. Apr

Pričakovanja Ilke Štuhec pred zahtevnim koncem tedna v Zuchenseeju





Konec tedna bo minil v znamenju hitrih disciplin alpskega smučanja – na sporedu so tri tekme svetovnega pokala za ženske v avstrijskem Zauchenseeju. Na vseh treh bo nastopila tudi edina slovenska »hitrašica« Ilka Štuhec, ki se je v tednih od zadnje tekme spopadala s kar nekaj izzivi.

Po zadnjem smuku v Val d’Iseru, kjer je Mariborčanka osvojila peto mesto, bo Zauchensee gostil tretjo smukaško tekmo sezone. V skoraj mesecu dni od zadnje preizkušnje v hitrih disciplinah je Štuhčeva z ekipo prestala kar nekaj izzivov.

Med prazniki prisilen počitek

Božične praznike je pričakala z boleznijo, kar je pomenilo prisilen počitek. Konec lanskega leta je nekaj dni trenirala na Peci, nato pa so ekipo na treningih v San Pellegrinu pričakale neugodne vremenske, sprva pomanjkanje snega, nato pa obilno sneženje, in organizacijske razmere, ki so odnesle nekaj dni treninga. Štuhčeva se je tako kot edina slovenska “hitrašica” morala znajti po svoje in pred prihodom v Zauchensee vendarle iztisnila dva dneva treninga v okolici prizorišča naslednjih tekem.

Kljub vsemu se Štuhčeva veseli napada na progo v Zauchenseeju, značilno predvsem po visoki hitrosti, ki jo tekmovalke dosežejo takoj po izhodu iz startne hišice: »Res je, da od zadnjih tekem do danes ni šlo vse po načrtih. Ampak zdaj so tu tekme in čas je za tekmovalni duh. V Zauchenseeju nismo bili že nekaj let in res se veselim smučanja tukaj. Nastopiti želim čim bolj neobremenjeno in uživati. Mislim, da je pred nami super vikend,« pravi Štuhčeva.

Dekleta bodo v četrtek opravila s prvim in obenem edinim smukaškim treningom. V petek je na sporedu superveleslalom, ki nadomešča odpovedano tekmo iz Sankt Moritza, v soboto in nedeljo bosta spored dopolnila smuk in še en superveleslalom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.