03:55, pon, 29. Apr

Odstranjevanje odpadnega jesenskega listja





Deževno poletje je pripomoglo, da se bodo letos na Snagi z odpadnim jesenskim listjem spopadali še hitreje kot običajno. Odpadno listje odstranjujejo v večini primerov ročno, saj je strojno pometanje omogočeno le na nekaterih lokacijah. Na celotni 87,5 kilometrski poti, ki jo dnevno prehodijo njihovi ročni čistilci, ki skrbijo za čisto mesto, raste več kot štiri tisoč dreves, ki na jesen odvržejo svoje listje.

odstranjevanje odpadnega listja snaga

Z drevjem najbogatejši je rajon na Taboru, in sicer med Cesta zmage in Metelkovo ulico, kjer se vsako leto soočajo z večjo količino odpadnega jesenskega listja od povprečne. Zavedajo se, da jim lahko z majhnim vložkom izdatno pomagajo občani sami, če le želijo in če se strinjajo, da je urejeno okolje pravzaprav skupna odgovornost. V individualnih hišah običajno lastniki sami poskrbijo za odstranjevanje listja, ki ga odložijo v posodo za biološke odpadke ali ga kot zeleni obrez brezplačno predajo v najbližji zbirni center. Če bi v odstranjevanje odpadnega listja vložili samo dodatnih nekaj minut in uredili tudi javno površino neposredno pred lastno hišo, bi njihovim pridnim in zelo obremenjenim zaposlenim zelo olajšali delo. Zavedajo se, da odstranjevanje listja otežuje tudi veter, ki listje lahkotno raznaša po okolici, prav zaradi tega pa se običajni začrtani tereni njihovih ročnih čistilcev v jesenskem času še dodatno povečajo.

Za pomoč se občanom že vnaprej zahvaljujejo. Prepričani so, da lahko vsak prispeva svoj kamenček v mozaik prijetnega sobivanja. S sodelovanjem lahko dosežemo cilj, h kateremu stremimo vsi – urejeno in čisto bivalno okolje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.